Slapende vrouw aangerand in de trein, drie asielzoekers opgepakt

Slapende vrouw aangerand in de trein, drie asielzoekers opgepakt

De drie mannen die zijn opgepakt in verband met een verkrachting in de trein tussen Lelystad en Almere zijn asielzoekers die verblijven in Hardenberg. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bevestigd aan De Stentor.

Het drietal werd eergisteren aangehouden toen de trein in Almere aankwam. Het slachtoffer werd om 23.15 uur door een man betast terwijl ze sliep. Een mede-passagier merkte de verdorven gebeurtenis op en greep in. Nadat hij 112 belde en de conducteur waarschuwde, werd hij door de drie verdachten bedreigd.

Verwarring

In eerste instantie meldde de politie dat twee van de drie verdachten uit de Brabantse gemeente Cranendonck komen. Zij zijn respectievelijk 22 en 26 jaar oud. Verdachte nummer drie zou uit Westerwolde komen. Dit is foutieve informatie, het COA laat namelijk weten dat de drie uit Hardenberg komen.

De verwarring die is ontstaan komt vermoedelijk doordat de drie nog staan ingeschreven bij de gemeente Cranendonck. ”Dat komt doordat ze in het azc in Budel asiel hebben aangevraagd”, aldus De Stentor.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven