Slaapfeestje van 5 jonge meisjes eindigt in nachtmerrie, dronken vader betast hen

Slaapfeestje van 5 jonge meisjes eindigt in nachtmerrie, dronken vader betast hen

Op 3 april vorig jaar gingen vier jonge meisjes van 9 en 10 jaar oud naar hun vriendinnetje in Denekamp. De vader van het meisje zou dronken zijn thuisgekomen en hen hebben betast. Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 240 uur.

Weet er niets meer van

De man, 39 jaar, zegt niet meer te weten wat er is gebeurd. ”Wist ik het maar, dan kon ik mij verweren”, zo zegt hij tegen de rechter. Hij weet wel nog wat er gebeurde voordat hij thuiskwam. ”We hadden een goede borrel op het werk.” Toen hij thuiskwam, lag zijn vrouw al te slapen.

Slaapfeestje van 5 jonge meisjes eindigt in nachtmerrie, dronken vader betast hen

Wrijven tussen benen

In de woonkamer lagen zijn dochtertje en vier andere meisjes. De vier meisjes hebben verklaard dat de man ‘raar deed’, de muziek harder zette en hen begon te kriebelen. Over hun pyjama’s, bij hun benen, van onder naar boven. Een meisje vond het niet oke dat de man aan haar billen zat.

Een ander meisje zegt dat de vader met zijn handen tussen haar benen had gezeten en zelfs onder het elastiek van haar onderbroekje kwam.

Toen de man even wegging en weer terugkwam, deden de meisjes alsof ze sliepen. Naar eigen zeggen waren ze verstijfd van angst.

Niet de bedoeling

De man blijft beweren dat hij zich niets kan herinneren. Hij zegt te geloven dat hij de meisjes gekriebeld heeft. ”Dat doe ik bij mijn eigen kinderen ook. Ik heb nooit de intentie gehad om ze iets aan te doen. Ik walg ervan.” De officier van justitie stelt dat het niet gaat om zijn intentie, maar om wat er is gebeurd. Volgens het OM ligt er voldoende bewijs om de man te kunnen veroordelen.

De advocaat van de man zegt dat het ”niet handig” is wat zijn client heeft gedaan. ”Misschien is hij met zijn grote handen wel in de onderbroek gekomen. Maar is dat strafbaar? De advocaat vindt vrijspraak de enige juiste oplossing. Het OM wil dat de man 240 uur taakstraf gaat uitvoeren.