Slaapexpert waarschuwt: Hierom moet je nooit met nat haar naar bed gaan

Vrouwen en mannen die voor het slapen gaan nog even een lekkere douche nemen hebben twee keuzes: het haar natuurlijk laten opdrogen, of het drogen met een föhn. Een slaapexpert waarschuwt waarom je nooit met nat haar naar bed moet gaan.

Haar kan breken

Max Stephens van ‘De Slaap Checklist’ legt de problemen uit van slapen met nat haar. “Ten eerste is nat haar sneller vatbaar voor breuk. Het kan ook leiden tot kroeshaar en broos haar.”

“Als je tijdens het slapen veel woelt en draait, word je haar onder druk gezet. Door deze druk kan je haar breken en wanneer je haar nat is, is de kans op beschadiging vele malen groter dan wanneer het droog is.”

Slaapexpert waarschuwt: Hierom moet je nooit met nat haar naar bed gaan

Bacteriën

Maar er zijn nog meer minder fijne gevolgen. “Vochtig haar kan er ook voor zorgen dat er bacteriën groeien in bedden en op kussens, en dat kan leiden tot acne en roos. Bacteriën kunnen ook ademhalingsproblemen veroorzaken als er schimmel ontstaat.”

“Als je toch met nat haar naar bed moet, moet je investeren in waterdichte kussenslopen, omdat dit voorkomt dat het vocht je kussens binnendringt en schimmels en bacteriën zich niet ophopen.”

Stephens zegt mannen en vrouwen die met nat haar naar bed gaan overigens enigszins te begrijpen. “Ik snap het, het kost natuurlijk ook tijd om je haar te föhnen.

Maar aan de andere kant: slapen met nat haar is niet alleen slecht voor je gezondheid, het kost je daarna ook meer tijd om het weer in model te krijgen.”

Douchen

Aanvullend kunnen we je ook nog vertellen dat douchen voor het slapen gaan hartstikke goed voor je is. In het artikel dat we hier gisteren over schreven, vertelt een dermatoloog wat de voordelen van ’s avonds douchen zijn, ten opzichte van een douche nemen in de ochtend.

‘S nachts herstelt je huid namelijk. De olieproductie van ons lichaam piekt om één uur ’s nachts en dan is het ’t beste als je huid schoon is. Wil je hier meer over lezen? Hier kun je het artikel vinden!

Scroll naar boven