Slaap je met een ventilator aan? Doe dit dan niet meer!

Het lijkt erop dat het elk jaar steeds warmer wordt in Nederland. Deze warmte kan zorgen voor slapeloze nachten. Daarom gaan veel mensen wanhopig op zoek om de slaapkamer koel te krijgen.

Oplossing

De meeste mensen kiezen voor de snelste en goedkoopste oplossing: de ventilator. Het werkt wel, maar het is voor je gezondheid beter om op zoek te gaan naar alternatieven.

De ventilator spreidt namelijk niet alleen koude lucht. Het verspreidt ook stof en pollen. Dit is zeker slecht voor mensen die last hebben van hooikoorts, astma of allergieën. Maar ook als je nergens last van hebt is dit niet goed.

Daarnaast is het ook nog eens slecht voor je huid en ogen. Doordat de lucht constant in beweging is is er kans op uitdroging. Dit kan resulteren in jeukende ogen. Ook je neus houdt er niet van, die gaat dan weer extra slijm aanmaken. Vervolgens sta je op met een verstopte neus.

Maar daar blijft het niet bij, door een ventilator kunnen je spieren gaan verkrampen. Voor even is dat niet zo heel erg, maar als dit de hele nacht is kan dat vervelende gevolgen hebben. Je kan dan wakker worden met een stijve nek.

Al met al heb je erg veel negatieve effecten als je gaat slapen met een ventilator. Daarom wordt het ook afgeraden om deze ’s nachts aan te laten staan!

What a Fan Does to Your Body When You

Laat een reactie achter

Scroll naar boven