Sjefke (51) uit Breda heeft de boiler uitgezet: ”Ik besta, maar ik leef niet”

6 extreem handige tips waarmee je bespaart op gas en elektriciteit

Het gaat heel slecht met Sjefke Dooms (51). De man heeft zijn boiler naar eigen zeggen noodgedwongen uit moeten zetten, omdat de rekening verschrikkelijk hoog is. Het ergste: het is niet eens de schuld van Sjefke.

Sjefke (51) uit Breda heeft de boiler uitgezet: ''Ik besta, maar ik leef niet''

‘Ik besta, maar ik leef niet’

Tegen De Telegraaf zegt hij: ”Ik besta, maar ik leef niet. Ik betaal mijn rekeningen en mijn boodschappen en dan stopt het voor mij. Leuke dingen zitten er al heel lang niet meer in. Eens in het half jaar mag ik van mezelf naar de kringloop om even tussen de dvd’s te neuzen. Ik gooi in het weekend geen geld over de balk in het café, heb geen grote plasma-tv aan de muur, rook niet en heb geen huisdieren”

Afgekeurd

Werken doet Dooms al vijf jaar niet meer. Hij is namelijk afgekeurd. ”Ik weet wat mensen denken als ze types als ik zien: werkschuw tuig.”

Maar ik heb altijd zelf mijn broek opgehouden en werkte als lasser dertig jaar lang 60 tot 70 uur per week, totdat de pezen in mijn schouders door slijtage afscheurden. En kijk waar ik nu sta. Deze maand krijg ik mijn eindafrekening en krijg ik te horen hoe hoog mijn nieuwe voorschot voor energie wordt. Slapeloze nachten heb ik ervan.”

Woningbouw doet niets

Een maand geleden zette Sjefke de boiler uit. Hij moest wel, want de 36 jaar oude boiler verbruikt maar liefst 3.500 kWh per jaar. Dat is ongeveer even veel als een gemiddeld huishouden in ons land dat bestaat uit drie personen. Dooms zocht contact met de wooncorporatie, die hem lieten weten dat hij zelf voor de kosten van een nieuwe boiler op zou draaien. ”De woningbouw doet helemaal niets, behalve de huur opstrijken dan”, stelt Dooms geërgerd.”

Voor Dooms zit er niets anders op dan de boiler voorlopig uit laten. ”Qua stroom ga ik dik door het energieplafond. Een nieuwe boiler kan ik niet betalen en er is letterlijk niets meer in huis waar ik nog verder op zou kunnen bezuinigen. Ik sta met mijn rug tegen de muur.”

Scroll naar boven