Sjaan (84) sluit zichzelf buiten, barst in tranen uit door de rekening van de slotenmaker

Sjaan (84) sluit zichzelf buiten, barst in tranen uit door de rekening van de slotenmaker

De 84-jarige Sjaan uit Zwolle woont ondanks haar hoge leeftijd nog immer op zichzelf. Dat wil ze ook blijven doen zolang haar gezondheid dat toelaat. Maar soms vergeet ze wel eens iets, zoals in dit geval haar huissleutel.

Supermarkt

“Ik ging even naar de supermarkt en toen ik weer thuiskwam, kon ik mijn huissleutel nergens meer vinden”, zo vertelt Sjaan. Ik kon me niet meer herinneren of ik deze binnen was vergeten, of dat ik hem onderweg was kwijtgeraakt.”

“Ik ben eerst op de route naar de supermarkt gaan kijken of de sleutel daar misschien lag, maar dat was niet het geval. Vervolgens heb ik via mijn telefoon naar een slotenmaker gezocht. Ik heb er allemaal weinig verstand van en heb er maar gewoon eentje aanklikt en gebeld.”

Koffer met gereedschap

“Na een half uurtje kwam er een jongen die zei dat hij de slotenmaker was. Hij had een hele koffer met gereedschap bij zich. Na een minuut of 10 kreeg hij de deur open. Ik was blij dat ik weer naar binnen kon en vroeg hoeveel het moest kosten.”

“Maar toen kwam het. De jongen wilde 1.244 euro. Het kon alleen contant en het moest nu betaald worden. Ik vroeg hem waarop dat bedrag gebaseerd was. Het zou gaan om voorrijkosten en ik zou een ‘zeldzaam’ slot hebben dat heel moeilijk open te maken was. Hij had daarom ‘speciale apparatuur’ gebruikt, zei hij.”

Sjaan (84) sluit zichzelf buiten, barst in tranen uit door de rekening van de slotenmaker
Stockfoto

“Ik heb natuurlijk geen 1.244 euro in huis liggen. Mijn pensioen is niet zo hoog en ik vind het ook bizar voor geld voor 10 minuten werk. Daarop zei de jongen dat hij wel even mee wilde lopen naar de pinautomaat. Het moest echt nu betaald worden en overmaken kon niet.”

Familielid

“Daarop heb ik aangegeven dat ik een limiet heb en maar 500 euro per dag kan opnemen. Hij vroeg of ik een familielid kon bellen die het geld zou komen brengen, maar dat ga ik natuurlijk niet vragen.”

“Toen heb ik voorgesteld om het bedrag over te maken. Dat wilde hij niet. Ik vroeg voor welk bedrijf hij werkte, maar hij gaf aan dat hij voor zichzelf werkte. Ik vond het allemaal erg vreemd, maar hij had wel mijn deur geopend. Ik moest hem dus wel iets betalen.”

“Uiteindelijk heb ik hem 400 euro gegeven en hij zou de volgende dag terugkomen voor de rest. Ik heb echter nooit meer iets van hem gehoord. Mijn gevoel zegt dat zelfs die 400 euro nog te veel zijn. Het maakt me verdrietig dat er mensen zijn die anderen een loer proberen te draaien.”

Scroll naar boven