Sigrid Kaag wil af van complotdenkers: ”Dat gaan we verbieden”

Sigrid Kaag wil af van complotdenkers: ''Dat gaan we verbieden''

D66-leider Sigrid Kaag heeft zeer gevaarlijke uitspraken gedaan tijdens een bijeenkomst van de partij in Den Haag. Ze wil rechts-extremisme en complotdenkers ‘de mond snoeren’. ”Het is aan ons dit niet meer toe te staan.”

Bedreiging voor democratie

Volgens Kaag vormen complotdenkers en rechts-extremisten ‘een bedreiging’ voor de democratie. Kaag maakt zich zorgen over het toenemende aantal mensen dat in complottheorieën gelooft. Zo vindt ze het schandalig dat mensen denken dat er ‘een groep mensen is die stieken alle belangrijke beslissingen in de wereldpolitiek (WEF) neemt. Ook is Kaag boos over de gedachte dat het coronavirus een ”heimelijke actie” zou zijn van de overheid.

Samenleving

Sigrid vindt dat extreem-rechts en complotdenkers de samenleving doen verharden. Hierbij refereerde ze aan de recente chaos in Brazilië en de bestorming van het Capitool.

De minister van Financiën roept op tot actie. Ze wil dat Nederlanders opstaan tegen complotdenkers: ”Zwijg niet langer en sta op, spreek hen tegen.”

Verbod

Kaag wil dat er een verbod op doxing komt. Dat is het online delen van persoonsgegevens met het doel hen te intimideren. Daarnaast wil ze dat de Wet Politieke Partijen zo snel mogelijk in werking treed, zodat partijen die ‘ondemocratisch’ zijn kunnen worden aangepakt.

Tenslotte wil Kaag techreuzen aanpakken die ”online haat, ophef, ophitsing en desinformatie met algoritmes belonen.”

Onze vraag aan Sigrid Kaag is nu: wie is hier nou eigenlijk ondemocratisch?

https://twitter.com/Robbynho_golf2/status/1614632771829235717

 

Scroll naar boven