Sigrid Kaag stort miljoenen naar Oeganda, licht Tweede Kamer niet in

Overheid maakt enorme rekenfout, kinderopvang NOG duurder dan aangekondigd

Sigrid Kaag ligt behoorlijk onder vuur. De Volkskrant onthulde gister dat ze vorig jaar als demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in januari vorig jaar miljoenen heeft gestort naar Oeganda.

In januari vorig jaar stonden er verkiezingen op het programma in het Afrikaanse land. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vreesde dat deze verkiezingen flink uit de hand zouden gaan lopen en schortte de ‘steun’ daarom op. Uiteindelijk is het inderdaad helemaal uit de hand gelopen.

Tijdens het Oegandese verkiezingsproces werden tientallen onschuldige burgers doodgeschoten of gemarteld. Volgens de PvdA is de Kamer buitenspel gezet door het kabinet.

Kaag verzwijgt betaling

Maar Kaag besloot om ondanks die opschorting toch 2.4 miljoen euro over te maken naar het land. Het zou ‘contractueel lastig’ zijn om niet te betalen.

Bij dergelijke subsidiebetalingen is het normaal om de Tweede Kamer per brief te informeren. De Volkskrant meldt nu dat Kaag dit niet heeft gedaan, ondanks dat zij wel de toezegging had gedaan om ‘de balans’ op te maken over de steun.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven