Sigrid Kaag maakt zeer slecht nieuws bekend

Sigrid Kaag heeft verwoestend nieuws: ''Iedereen gaat dit voelen''

Sigrid Kaag heeft zojuist bekendgemaakt dat het prijsplafond voor energie slechts ’tijdelijk’ zal zijn. In 2024 komt dit weer te vervallen, zo meldt de minister van Financiën

Mochten de energietarieven op dat moment nog steeds hoog zijn, dan zal het kabinet alleen mensen helpen die echt niet rond kunnen komen.

Sigrid Kaag maakt zeer slecht nieuws bekend

Prijsplafond

Het aankomende prijsplafond betekent dat huishoudens nooit meer hoeven te betalen voor gas en licht dan een door de overheid vastgesteld bedrag. Als tegenprestatie moet het verbruik onder een bepaalde grens blijven. Een woordvoerder van het kabinet stelt dat er ”haast” gemaakt moest worden en dat er voor 2024 meer tijd voor een maatregel die alleen is bedoeld voor mensen die hun energiefactuur niet kunnen betalen.

De overheid kan niet voortdurend blijven compenseren. Volgens de woordvoerder wordt dit veel te duur. ”Anders jaag je de Staat op kosten en de belastingbetaler ook.” Zou de Staat dit wel doen, dan komen er gaten in de begroting die dan weer moeten worden opgelost door bijvoorbeeld bezuinigingen of het verhogen van belastingen.

Scroll naar boven