Siamese tweelingzussen kunnen eindelijk slapen in gescheiden bedden na intense operatie

In onze wereld waar magie gebonden is aan de grenzen van de werkelijkheid, is het echt iets bijzonders om af en toe een wonder tegen te komen. Soms presenteren ze zichzelf wanneer alles verloren lijkt, ons te leren dat er in het leven niets zeker is en dat alles kan veranderen.

Dat was zeker het geval met Siamese tweelingzusjes genaamd Abby en Erin Delaney, die gehecht waren geraakt door hun hersens. Artsen gaven hen nauwelijks een kans om te overleven, maar veel geluk en geavanceerde medische technologie werden gecombineerd om een echt wonder te creëren.

Het was heel belangrijk voor Heather Delaney en haar partner toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. Dit werd verder verhoogd toen het paar ontdekte dat zij de ouders van een tweeling zouden zijn!

Helaas bleek de zwangerschap van Heather een zware rit te zijn … de een werd nog inspannender nadat duidelijk werd dat de hoofden van haar baby’s samengevoegd waren.

Wel of niet alledaags?

Het kan komen als een relatieve verrassing, maar gevallen van Siamese tweelingen zijn lang niet zo zeldzaam als de gemiddelde persoon gelooft. Als het gaat om identieke tweelingen, resulteert 1 op 200 zwangerschappen en 1 op 49.000 tot 189.000 geboorten in een conjoined tweeling. Natuurlijk klinken ze als grote cijfers, maar gezien hoeveel baby’s elke dag ter wereld worden geboren …

De echte zeldzaamheid als het gaat om Siamese baby’s ligt in het sterftecijfer. Helaas overleeft slechts 18% van de Siamese baby’s om te worden geboren – de meerderheid van dergelijke zwangerschappen eindigt meestal in een miskraam.

Helaas bleven Heather en haar man hoopvol, en hun geloof werd beloond toen Abby en Erin met succes werden afgeleverd. Toch stonden ze nog steeds voor een monumentale strijd. De pasgeborenen werden in de eerste 485 dagen van hun leven in het kinderziekenhuis van Philadelphia gehouden, zodat ze de operatie konden ondergaan.

De operatie zelf – en natuurlijk praten we over degene die de meisjes van elkaar scheidt – duurde meer dan 11 uur en 30 personeelsleden. Toen alles was gezegd en gedaan, echter, kon het vastberaden team van artsen succes verklaren.

Abby’s sinussen zullen sommige delen missen, en er zijn nog andere kleine complicaties om te overwegen, maar al met al hebben deze meiden zich bewezen als vechters als het gaat om de strijd aan te gaan.

Wat meer is, sinds de operatie zijn de meisjes naar verluidt goed aan het herstellen! Volgens Science Daily, anderhalf jaar na de operatie, leven de tweeling een normaal leven.

Hun snelle herstel is deels te wijten aan het feit dat de procedure werd uitgevoerd toen ze nog zo jong waren.

Je kunt meer zien over de lastige start van Abby en Erin in de onderstaande video:

Ik ben zo blij dat deze operatie een succes was, en nog meer dat Abby en Erin vanaf nu leven met een schijn van normaliteit!

Als je dacht dat dit verhaal inspirerend was, deel het op Facebook om wat vreugde te verspreiden vandaag.

Bron: The Children’s Hospital of Philadelphia