Siamese tweeling vindt ware liefde en stapt in het huwelijksbootje

Abby en Brittany Hensel in hun eigen show.

Abby en Brittany Hensel, een Siamese tweeling, kregen 28 jaar geleden grote bekendheid toen ze hun levensverhaal deelden in Oprah Winfrey’s iconische televisieshow. Niet lang daarna waren ze te zien in hun eigen realityserie op TLC.

Abby stapt in het huwelijksbootje

Recente berichten in de Amerikaanse pers onthullen dat Abby in 2021 in het huwelijksbootje is gestapt, iets wat maar weinig mensen wisten. Dit nieuws heeft ze naar buiten gebracht op haar TikTok, waar Josh Bowling, een veteraan die nu als verpleger werkt, geïdentificeerd is als haar echtgenoot. Dit nieuws komt nu pas naar buiten, aangezien de tweeling zich al enige tijd uit de openbaarheid heeft teruggetrokken.

Het verhaal van de tweeling is opmerkelijk. Want hoewel de zussen aan elkaar verbonden zijn, hebben ze wel twee longen, evenals een hoofd en een hart, maar delen ze bepaalde organen zoals de darmen en voortplantingsorganen. Abby bestuurt de rechterhelft van hun lichaam en Brittany de linkerhelft.

Siamese Tweeling Abby en Brittany

Hun uitstekende de coördinatievermogen stelt de siamese tweeling in staat om een relatief normaal leven te leiden. Zo kunnen ze sporten, piano spelen en autorijden. Hun vader, Mike, had altijd al het vertrouwen dat ze ieder een eigen liefdespartner zouden vinden. “Waarom niet? Ze zijn aantrekkelijk en hebben een geweldig gevoel voor humor. Ze hebben alles mee,” vertelde hij in 2001 tijdens een interview met Time Magazine.

Initieel waren er bij hun geboorte in 1990 grote bedenkingen over hun kansen. Zo was een operatie te risicovol. Wel onderging de tweeling op jonge leeftijd een ingreep om een derde, onvolgroeide en slappe arm die tussen hun hoofden hing, te verwijderen. Daarna volgden nog meer om hun ruggengraat te rechten en hun borstkas aan te passen, om latere ademhalingsproblemen te voorkomen.

abby hansel stapt in het huwelijksbootje
bron: Twitter @dailyloud
Scroll naar boven