Shylah wil haar telefoon onder achtbaan pakken, maar ziet het karretje niet aankomen

Shylah wil haar telefoon onder achtbaan pakken, maar ziet het karretje niet aankomen

Shylah Rodden werd negen meter de lucht in geslingerd door een achtbaankarretje toen ze probeerde om haar gevallen telefoon onder de baan te pakken. Bewonderenswaardig genoeg overleefde Shylah de klap, maar ze zal nooit meer de oude worden.

Achtbaan

De Australische vrouw werd geraakt door de achtbaan die op volle snelheid aan kwam stormen. Dat gebeurde exact een jaar geleden.

Shylah was zelf in de achtbaan geweest, maar tijdens het ritje viel haar telefoon uit haar broekzak. Toen ze was uitgestapt is ze over een hekje geklommen.

De video heeft een leeftijdsbeperking en is derhalve alleen te zien op YouTube. Door hieronder te klikken, word je doorgelinkt.

Telefoon

Ze wilde haar telefoon terugpakken, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Op het moment dat ze het toestel wil pakken, komt het karretje in volle vaart op haar af.

Ze is niet meer op tijd om weg te duiken en wordt vol geraakt. De hulpdiensten zijn snel ter plaatse en brengen haar snel over naar de eerste hulp. Daar wordt duidelijk dat de situatie er niet best uitziet. Men denkt zelf dat ze dit niet meer te boven zal komen.

Shylah wil haar telefoon onder achtbaan pakken, maar ziet het karretje niet aankomen

Dat gebeurt toch. Na maandenlang in het ziekenhuis te hebben gelegen, begint haar revalidatieproces. Nu, een jaar later, kan ze voorzichtig weer praten. Ze leert ook weer opnieuw te lopen.

Trollen

Haar moeder Kylie is ontzettend trots op de vorderingen die haar dochter maakt, maar klaagt tegen MailOnline over ’trollen’ die haar en haar dochter het leven zuur maken.

”We ontvangen allemaal nare berichten. Mensen noemen mijn dochter dom. We kunnen er niet meer tegen en zijn hier heel verdrietig over.”

”Het afgelopen jaar hebben we besteed aan het ondersteunen van Shylah’s herstel. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze vooruit kan in haar leven.”

Shylah wil haar telefoon onder achtbaan pakken, maar ziet het karretje niet aankomen

Onderzoek

De advocaat van de familie eist nu echter een onderzoek naar de veiligheid van de achtbaan. Hij wil weten of het park genoeg gedaan heeft om dit te voorkomen.

Nu zou je denken dat Shylah gewoon niet over de omheining had moeten klimmen om haar telefoon te pakken. De advocaat ziet dat anders.

”Er is ook personeel dat had moeten ingrijpen. Wij denken voldoende argumenten te hebben om het park aansprakelijk te kunnen stellen.”

Of dat ook echt zo is, zal snel duidelijk worden. ”We treffen op dit moment voorbereidingen voor een zaak. We wachten nu op de resultaten van het onderzoek.”

 

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------