Shiv (60) was zeven minuten dood en vertelt wat hij zag voordat hij weer terugkwam

Shiv (60) was zeven minuten in de hemel en vertelt wat daar te zien in

Shiv Grewal, een doodnormale man van inmiddels zestig jaar jong, is in totaal zeven minuten in de hemel geweest. Tegen PA Real Life vertelt hij over zijn ervaring. 

Hart

Op 9 februari 2013 stopte het hart van Shiv ermee. Dat gebeurde nadat hij samen met zijn vrouw was gaan eten in de buurt van hun woning in Zuidoost-Londen.

”Ik voelde me op dat moment gewoon goed. Niets aan de hand eigenlijk”, zo vertelt hij. ”Op weg naar huis voelde ik me erg moe. Het kwam ineens. Ik kon ook niet goed meer articuleren.”

Eenmaal thuis besloot Shiv even te gaan liggen. ”Ik had het plotseling heel erg koud. En dat is het laatste wat ik me nog kan herinneren.”

Terugkeren

In totaal is hij zeven minuten ‘weggeweest’. ”Ik wist op de een of andere manier dat ik niet meer leefde. Het was alsof ik in een leegte zat, maar wel emoties en sensaties kon voelen.”

”Ondanks dat ik wist dat ik technisch gezien niet meer leefde, wist ik ook dat er een kans was om thuis te komen. Ik wist dat ik zou reïncarneren, maar wilde dat nog niet.”

”Ik wilde terugkeren naar het leven, maar de materiële wereld en naar mijn vrouw. Ik eiste dat ik terugkwam en ik kreeg mijn wens.”

Reïncarnatie

Paramedici waren binnen enkele minuten ter plaatsen. Zij konden Shiv reanimeren. Maar de zestiger beweert dat hij zelf heeft gekozen om terug te keren.

‘Ik voelde een hele reeks mogelijkheden en kreeg verschillende levens en reïncarnaties aangeboden. Ik wilde ze niet. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik wilde terugkeren naar mijn lichaam, naar mijn tijd. Ik wilde gewoon verder leven met mijn vrouw.”

”Ik ben pro-actief geweest en heb aangegeven dat ik terug zou komen”, aldus Shiv die na de reanimatie met spoed naar de eerste hulp werd gebracht.

Zijn hoofdslagader bleek verstopt en dat is verholpen middels een stent. Vervolgens werd hij een maand lang kunstmatig in coma gehouden.

Het originele artikel lezen? Dat kun je hieronder vinden. Let op: dit is volledig in het Engels geschreven.

Scroll naar boven