Sherida (32) scande pakje kip van 3,45 euro niet en heeft nu een winkelverbod voor een jaar

Sherida (32) scande pakje kip van 3,45 euro niet en heeft nu een winkelverbod voor een jaar

De Rotterdamse zorgmedewerkster Sherida (32) mag een jaar lang geen enkele Plus-supermarkt meer in. De reden hiervoor? Naar eigen zeggen was ze alleen maar een pakje kip vergeten te scannen. ”Ik ben geen dief!”

Op 9 november jongstleden is Sherida net klaar met werken, als ze de Plus binnenwandelt in de wijk waar ze woont. Ze wil zes producten kopen, waaronder twee pakjes met kip.

Bij de zelfscankassa scant ze de boodschappen, inclusief een plastic tasje. Wanneer ze heeft afgerekend, loopt ze naar de uitgang.

Hartkloppingen

Maar dan komt er een beveiliger op haar af. De man heeft via camera’s met haar meegegeken. ”Hij sprak me meteen al aan en vroeg of ik alles netjes had afgerekend. Ik denk het wel, zei ik. Toen begon hij met tellen.”

Sherida (32) mag een jaar lang niet meer in de Plus komen: ''Ik ben geen dief!''

De beveiliger komt uit op zes producten, en dat is er eentje meer dan op het bonnetje van Sherida staat. De Rotterdamse is een pakje met kip, ter waarde van 3,45 euro, vergeten te scannen.

Meekomen

Daarop wordt ze gesommeerd om mee te lopen naar achter. ”Ik raakte meteen in paniek. Ik moest meteen aan mijn VOG denken: ik werk in de zorg en zonder dat papiertje ben ik klaar. Ik kreeg gewoon hartkloppingen. En je schaamt je. Je ziet dat andere mensen naar je kijken.”

Supermarktverbod

De p0litie wordt niet ingeschakeld, maar de beveiliger laat Sherida wel een document ondertekenen waarin staat dat ze een jaar lang bij geen enkel filiaal binnen mag komen.

”Ik vond dat overdreven, maar wilde geen discussie voeren. Want anders had misschien als nog met de p0litie gebeld”, zo zegt Sherida tegen het Algemeen Dagblad.

Sherida (32) mag een jaar lang niet meer in de Plus komen: ''Ik ben geen dief!''

Wijkagent wil helpen

Eenmaal thuis belt Sherida met de wijkagent. Die wil haar graag helpen en samen gaan ze naar de desbetreffende PLUS. In de winkel kunnen ze niets voor haar doen.

Wijkagent Guido laat weten dat Sherida niet bekendstaat als een winkeldief. Hij kan zich voorstellen dat ze zich niet meer op haar gemak voelt. ”Ik vergeet ook wel eens wat te scannen. Laatst nog bij de Jumbo, ik schaamde mezelf kapot”, aldus Guido.

Voor Sherida zijn de druiven zuur. Door het winkelverbod kan ze niet meer naar de dichtstbijzijnde winkel en moet ze dus helemaal omrijden.

”Ik werk in de ouderenzorg en op een buitenschoolse opvang. Vaak ging ik tussen twee diensten door snel naar de PLUS. Dat kan nu niet meer. Een heel jaar niet.”

PLUS: ”Hadden strenger kunnen zijn”

Volgens een woordvoerder van de supermarkt heeft de beveiliger goed gehandeld. ”Als we een verdenking van een diefstal hebben, kijken we eerst de camerabeelden terug.”

”Is het per ongeluk misgegaan, of betreft het diefstal? In het tweede geval volgt een winkelverbod. We kunnen zelfs nog een vordering van 181 euro doen.”

”Bij mevrouw hebben we dat uit coulance niet gedaan, omdat het om een product ging. Maar wij hadden dus veel strenger kunnen optreden.”

Scroll naar boven