Sher (20) wil niet werken: ”Een carrière maakt me niet gelukkig”

Sher (20) wil niet werken: ''Een carrière maakt me niet gelukkig''

De twintigjarige Sher Bourne heeft geen zin om te werken. Ze zit liever thuis, in haar eigen bubbel. Daar is ze lekker bezig met het huishouden. Tegen LINDA.meiden vertelt Sher hoe haar leven eruit ziet. En hoe ze tot deze beslissing is gekomen.

Droom

Sher is nog jong, maar woont samen met haar vriend.  ”We hebben samen een hond en drie katten. Hij werkt fulltime en ik zorg voor de dieren en het huishouden.”

Sher (20) wil niet werken: ''Een carrière maakt me niet gelukkig''

”Dat hebben we afgesproken, omdat ik graag thuis ben. Hij heeft door zijn werk minder tijd voor huishoudelijke taken.” De Rotterdamse heeft gedroomd van het leven dat ze nu leid.

”Vroeger hielp ik mijn moeder al tijdens het opruimen. Zij had nog een fulltime baan naast het huishouden. Ik ontdekte snel dat ik mijn toekomst anders voor me zag.

”Ik wilde helemaal geen baan waarbij ik de hele dag druk bezig ben, ik vind thuis zijn veel te leuk. Ik ga niet gelukkig worden van een een carrière.”

Niet meer studeren

Als Sher zestien jaar is en de middelbare school heeft afgerond, vind ze het welletjes geweest. ”Ik wist niet welke opleiding ik wilde doen en had rust nodig.”

”Op mijn achttiende realiseerde ik me dat ik school helemaal niet leuk vond en dat ik liever mijn eigen ding deed thuis. Toen besloot ik huisvrouw te worden.”

@sherrbournee get ready with me and get to know me 💖 #fyp #foryou #grwm #getreadywithme #grwmandgettoknowme #gettoknowme ♬ Jazz masterpiece “As time goes by” covered by a Jazz violinist by profession(962408) – ricca

Vriend moet alles betalen

Sher zorgt er dus voor dat alles thuis in orde is. Haar vriend werkt zich in de tussentijd helemaal kapot. ”Van zijn geld komen we goed rond. Maar ik heb ook nog een spaarpotje waar ik van leef.”

Sher heeft een TikTok-account geopend. ”Sinds vier maand upload ik veel. Daardoor heb ik soms betaalde samenwerkingen met bedrijven. Dat is leuk, omdat het gewoon vanuit huis kan. Ik zie het steeds meer als een baan, maar het moet wel leuk blijven.”

Niet socializen

Sher heeft het maar ‘druk’. Ze heeft geen behoefte om te socializen met andere mensen. ”Ik vind het heerlijk in mijn bubbel te zitten en dingen op te ruimen.”

”Het is niet zo dat ik de hele dag bezig ben met afstoffen. De ene dag ben ik de hele dag bezig met maaltijden voorbereiden, terwijl ik andere dagen veel buiten ben met de hond.”

@sherrbournee our little family 🤍 #fyp #foryou #ourlittlefamily #ourfamily #specialmoment #specialmoments ♬ wash – EX7STENCE™

Soms spreekt ze ook al met een vaste vriendengroep. ”Ik heb van mezelf nooit de behoefte gehad om te socializen. Ik heb een klein clubje om me heen waar ik close mee ben.”

Meer heb ik niet nodig. Wel heb ik via social media soms contact met andere meiden. Die heb ik niet in het echt gezien, maar dat lijkt me wel leuk.”

Toekomst

Sher en haar vriend praten regelmatig over de toekomst. ”We hebben het er wel eens over wat er gebeurt als het niet werkt en wat ik dan moet doen.”

”Ik ben nu eenmaal wel afhankelijk van hem. Toch voel ik geen druk om zelf geld te verdienen. We zijn al sinds ons vijftiende samen en hebben er vertrouwen in dat het wel goed komt.”

”We hopen binnen twee jaar ouders te kunnen worden. Dan kan ik me naast op dieren, ook focussen op ons kind. Ik heb zin in dat mommy-leven.”

Scroll naar boven