Shana’s auto wordt in brand gestoken, vuur slaat over naar slaapkamer van dochtertje (3)

Shana's auto wordt in brand gestoken, vuur slaat over naar slaapkamer van dochtertje (3)

De 29-jarige Shana van Lievendael slaapt al dagen niet meer. Afgelopen maandagnacht ging haar auto in vlammen op. Het vuur sloeg over naar de woning, waar de moeder en haar dochtertje (3) lagen te slapen.

Aan het Nieuwsblad vertelt Shana dat haar stem nog steeds weg is. ”Ik heb alles bijeen geschreeuwd. Angstaanjagend. Ik wilde mijn dochtertje redden.”

”Ik heb al een kindje verloren, een tweede moeten afgeven zou ik niet overleefd hebben. Wie onze wagen in brand stak, heeft dat gedaan met het volle besef dat die vlak naast onze houten deur stond.”

04.00 uur

Rond 04.00 uur werd ik wakker getoeterd. Het was ene Jakke van de onderneming Smeyers. Die riep dat mijn auto in de brand stond. Ik rende naar beneden, deed de deur open en de vlammen sloegen al naar binnen. Jakke en zijn collega Tim hebben de brandblussers leeggespoten.”

Shana's auto wordt in brand gestoken, vuur slaat over naar slaapkamer van dochtertje (3)

”Ondertussen was er iemand met een auto gestopt, die hem onder het slaapkamerraam van mijn dochter parkeerde. Op deze manier heb ik haar laten zakken.”

Shana rent daarna de woning in om de puppy te redden die boven zat te janken. ”Agenten wilden het niet maar de hond is ook een kindje van me.”

Misverstand?

Shana woont inmiddels pas twee maanden in Zandhoven, maar sindsdien gebeurten er vreemde dingen. Ze woont boven haar vriendin Chrisje.

Eerder werd er al eens een steen door het raam van Chrisje gegooid. Haar autobanden werden ook doorgeprikt. En ook stonden er een keer mannen aan de deur.

”Ik denk een knokploeg”, zo stelt Chrisje. Ze vermoeden dat de mannen voor Shana kwamen en niet voor Chrisje. Maar waarom?

Naar eigen zeggen heeft Shana geen vijanden. ”Ik vrees dat ze via mij en mijn dochtertje iemand anders willen treffen. Ik zou niet weten wie, maar het is erg akelig.”

Getuigen

Shana is op zoek naar getuigen. ”Er is met brandversnellers gewerkt, het is heel bewust. Wie camerabeelden heeft of ook maar iets weet, is welkom.”

”De recherche is ermee bezig, maar tot op heden is er helemaal niemand in de buurt die ook maar iets gezien heeft. Dat is raar.”

Scroll naar boven