Serie Máxima maakt ’tongen’ los: “Willem gaat tekeer als konijntje”

Máxima op Videoland

De nieuwe televisieshow die het levensverhaal van koningin Máxima vertelt is afgelopen zaterdag met veel belangstelling van start gegaan. Heel kijkend Nederland was aan het scherm gekluisterd en de serie werd een hot topic op het sociale netwerk X. Met name de ‘liefdesscène’ was het onderwerp van gesprek.

Willem eet erop los

De openingsaflevering markeert het begin van de romantische geschiedenis tussen Máxima en Willem-Alexander, te beginnen met hun eerste ontmoeting tijdens een evenement in Sevilla. De aantrekkingskracht tussen hen was onmiddellijk zichtbaar.

Het was blijkbaar liefde op het eerste gezicht, aangezien hij haar kort daarna uitnodigde voor een date. Deze date eindigde met een intieme scène waarbij ze samen de nacht doorbrachten. Vooral deze scène zorgde voor veel ophef op X. Een reactie luidde:

Máxima | Trailer | Vanaf 20 april

Zesdelige serie

De serie, die uit zes delen bestaat en is geïnspireerd op het boek van Marcia Luyten, verkent Máxima’s jonge jaren in Argentinië en New York, het huwelijksaanzoek van Willem-Alexander in 1999 en de controverse die daarop volgde. In deze serie volg je de weg die het koppel af heeft gelegd.

Delfina Chaves schittert als Máxima, Martijn Lakemeier speelt Willem-Alexander, Elsie de Brauw is te zien als Beatrix, en Sebastian Koch vertolkt Claus. Er was ook een sprankelende chemie merkbaar tussen de twee hoofdrolspelers van de Videoland-serie. Martijn en Delfina, die respectievelijk Willem-Alexander en Máxima vertegenwoordigen, vormen sinds de opnames ook in het echte leven een paar.

Heb jij gekeken, of ga je nog kijken? Laat het ons weten in de reacties op Facebook! Jouw mening betekent namelijk alles voor ons.

Scroll naar boven