Schooldirecteur gearresteerd wegens het gebruik van eigen verzekering om zieke student te helpen

De student woont niet bij zijn ouders, maar wordt verzorgd door een familielid. De schooldirecteur zei tegen de politie dat ze zich zorgen om hem maakte toen hij niet op school kwam.

De schooldirecteur van een school in Indiana werd gearresteerd wegens fraude. Naar verluidt zou ze de naam van haar zoon hebben gebruikt om een zieke student te helpen om een medische behandeling te ondergaan.

Casey Smitherman, de schooldirecteur van Elwood Community School Corporation, werd beschuldigd van verzekeringsfraude, identiteitsmisleiding, fraude met verzekeringsaanvragen en officieel wangedrag, laten gerechtelijke documenten zien.

De politie in Elwood, Indiana, zei dat ze een tip hadden ontvangen dat Smitherman een 15-jarige student naar spoedeisende zorg bracht op 9 januari. Dit was nadat de tiener lessen had gemist omdat hij een zere keel had, volgens een verklaring van de vermoedelijke oorzaak.

Madison County aanklager Rodney Cummings vertelde NBC News dat Smitherman de student naar spoedeisende zorg bracht, maar geweigerd werd omdat zij niet zijn voogd is. Dat is toen Smitherman de student naar St. Vincent Med in Elwood bracht en haar verzekering gebruikte om de student te laten evalueren onder de naam van haar zoon, zei Cummings.

Smitherman vertelde de politie dat ze zich zorgen maakte over de student toen hij niet kwam opdagen voor school en ze door zijn huis ging en zag dat hij ziek was, volgens de beëdigde verklaring. Ze zei dat ze na het verlaten van de spoedeisende zorg naar een CVS-apotheek ging om een ​​recept op te halen, opnieuw door haar eigen verzekering en de naam van haar zoon te gebruiken

Smitherman zei dat ze geen contact opnam met de kinderbescherming, omdat ze vreesde dat de student in een pleeggezin zou worden geplaatst. Smitherman zei ook dat ze de student in het verleden heeft geholpen door kleren voor hem te kopen en zijn huis schoon te maken, volgens de beëdigde verklaring.

Autoriteiten contacteerden de student die hen vertelde dat het “slecht” was om in het bezit te zijn van medicatie van iemand anders. Daarom besloot hij hij het etiket van de medicatie eraf te halen.

Smitherman werd gearresteerd en vrijgelaten na het plaatsen van een contante borgsom van $ 500. Een datum voor het gerecht is nog niet vastgesteld, maar Smitherman zal hoogstwaarschijnlijk een boete moeten betalen en mogelijk taakstraf uitvoeren, zei Cummings.

Elwood Community School Corporation zei in een verklaring donderdag dat Smitherman een “ongelukkige fout” heeft gemaakt en zij heeft hun steun.

“We begrijpen dat het uit zorg voor het welzijn van het kind was, we weten dat ze begrijpt wat ze verkeerd deed, maar ze blijft onze steun hebben,” zei het district in een verklaring aan The Herald Bulletin.

Bron: NBC News