Scholen verwijderen analoge klokken omdat kinderen ze niet kunnen lezen(2 minuten lezen)

Naarmate onze leeftijd, worden we steeds technologischer en zijn we steeds afhankelijker geworden van onze schermen. En dit heeft een zeer dramatisch effect gehad op scholen in het Verenigd Koninkrijk, waar leraren hun analoge klokken in examenhallen veranderden in digitale klokken omdat studenten er moeite mee hebben om ze te lezen.

Malcolm Trobe, plaatsvervangend algemeen secretaris van de Association of School and College Leaders (ASCL), vertelde The Telegraph hoe studenten jonger dan 18 jaar gewend zijn geraakt aan digitale klokken.

“De huidige generatie is niet zo goed in het lezen van de analoge klokken als oudere generaties,” legde hij uit. “Ze zijn gewend om een ​​digitale weergave van tijd op hun telefoon te zien, op hun computer. Bijna alles wat ze hebben is digitaal, waardoor jongeren gewoon worden blootgesteld aan tijd die overal digitaal wordt weergegeven. ”

Trobe, die als voormalig directeur heeft gewerkt, zei dat leraren willen dat hun kinderen zo ontspannen zijn in een examenomgeving, en dat traditionele klokken onnodige stress kunnen veroorzaken. Hij voegde eraan toe dat scholen alles zo “eenvoudig en logisch mogelijk” proberen te maken.

‘Je wilt niet dat ze hun hand op steken om te vragen hoeveel tijd ze nog hebben,’ zei Trobe.

“Scholen zullen onvermijdelijk hun best doen om jonge kinderen zich zo ontspannen mogelijk te laten voelen als het kan. Er is eigenlijk een groot voordeel bij het gebruik van digitale klokken in examenruimtes omdat het veel minder gemakkelijk is om een ​​tijd te verwarren met een digitale klok wanneer je tegen de tijd in werkt. ”

Stephanie Keenan, hoofd van Engels aan de Ruislip High School in het noordwesten van Londen, vertelde The Telegraph dat haar school één van de vele scholen is zijn overgestapt. Een afdelingshoofd van Cockermouth School en voorzitter van het West Cumbria Network, Cheryl Quine, zeiden dat ze hetzelfde deden “wanneer sommige [studenten] de klok van de examenruimte niet konden lezen”.

“Het is misschien een beetje triest als jongeren die binnenkomen niet in staat zijn om de tijd op analoge klokken te lezen,” gaf Trobe toe. “Je hoopt dat we jongeren zullen leren klokken te lezen, maar we kunnen het voordeel van digitale klokken in examenruimtes wel zien.”

Sally Payne, de hoofd pediatrische ergotherapeut bij de NHS Trust, is sinds september 2018 van mening dat kinderen het ook nog is moeilijker vinden om pennen en potloden vast te houden als gevolg van toegenomen technologiegebruik.

“Om een ​​potlood vast te pakken en te gebruiken, heb je een sterke controle over de fijne spieren in je vingers nodig. Kinderen hebben veel oefeningen nodig om die vaardigheden te ontwikkelen, “haar waarschuwing was krachtig.

“Het is gemakkelijker om een ​​kind een iPad te geven dan om ze aan te moedigen om een spieropbouwend spel te doen, zoals bouwpakketten in elkaar zetten, knippen en plakken. Daarom ontwikkelen ze niet de onderliggende basisvaardigheden die ze nodig hebben om een ​​potlood vast te pakken en te gebruiken. ”

Als we nadenken over de jongere generaties, kunnen we dan het begin zien van een sci-fi verhaal dat eindigt met de vernietiging van de mensheid? Hoe denk jij hierover? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Telegraph

Wat vind jij? Reageer hieronder