Schokkende video: Straatverkoper doodgeslagen, politie sluit racistisch motief uit

Schokkende video: Straatverkoper doodgeslagen

In Civitanova Marche, een stad aan de Italiaanse Adriatische kust, is een Nigeriaanse man van 39 jaar op klaarlichte dag aangevallen en doodgeslagen door een 32-jarige man. 

Het slachtoffer heet Alika Ogorchukwu en was straatverkoper. Hij werd gisteren achtervolgd, op de grond gegooid en zelfs meermaals geslagen. De man die hem aanviel was in eerste instantie uit op zijn mobiele telefoon en sloeg Ogorchukwu in elkaar met een barkruk.

Op onderstaande beelden is te zien hoe de straatverkoper op de grond wordt gegooid, waarna zijn aanvaller bovenop hem gaat zitten en hem met zijn blote vuisten uiteindelijk doodslaat.

Kleingeld

De dader, de 32-jarige Giuseppe Ferlazzo, zou woedend zijn geworden nadat Ogorchukwu voortdurend bleef vragen om geld.

Daniel Amanza van de immigrantenorganisatie ACSIM voert een andere reden aan voor de fatale mishandeling. Hij zegt dat Ferlazzo zijn beheersing verloor nadat Ogorchukwu hem had gezegd dat de vrouw die bij Ferlazzo was mooi was. “Dat compliment heeft hem gedood”, aldus Amanza tegen het persbureau Associated Press.

YouTube video player

Woedende Nigerianen

Zo’n 300 Nigerianen die in Civitanova Marche wonen, trokken zaterdagmiddag naar het centrum van de stad om hun woede te uiten en solidariteit te tonen met de nabestaanden van Ogochukwu, die getrouwd was en vader van twee kinderen. Ook zijn vrouw Charity en zoon Emmanuel waren bij de betoging aanwezig.

Volgens veel van de demonstranten is Ferlazzo’s daad ingegeven door racistische motieven. “We willen gerechtigheid, het is genoeg met het racisme tegen zwarten”, riepen ze. Volgens de politie zijn er echter geen aanwijzingen dat het gaat om een racistische aanval.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven