Schokkende video: Dit is hoe Amsterdams studentencorps over vrouwen spreekt

Schokkende video: Dit is hoe Amsterdams studentencorps over vrouwen spreekt

Tijdens het lustrumdiner van het Amsterdams studentencorps hebben meerdere mannelijke studenten zich gisteren schuldig gemaakt aan zeer schokkende uitspraken over vrouwen. Tijdens het ‘herendinner’ werd er onder meer gezegd dat ”alle vrouwen hoeren zijn”.

In een video die gedeeld wordt via Dumpert, is een speech te zien waarin vrouwen als ‘hoeren’ worden betiteld. Wanneer het publiek ‘hoer’ begint te scanderen, antwoord de man die de speech geeft: ”Exact mannen, jullie beginnen ze een beetje te herkennen.”

Sperma emmers

Voor wie dit niet al schokkend genoeg vindt, het gaat nog veel verder: tijdens een andere speech bij het herendiner wordt er over vrouwen gesproken als ‘sperma-emmers’. Ook werd er gezegd de ‘nekken van vrouwen gebroken worden om er een lul in te steken’.

De uitspraken hebben ertoe geleid dat honderden leden zich kapotschamen voor de vereniging. En dat is nog enorm zacht uitgedrukt. Er is een brief opgesteld, die onder meer in handen van AT5 is.

Het is niet de eerste keer dat de mannelijke balletjes zich op grove wijze uitlaten over vrouwen. Vorig jaar gebeurde exact hetzelfde. Destijds klommen tientallen vrouwen in de pen en schreven een boze brief aan het bestuur. Men heeft er dus weinig van geleerd.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven