Schokkende vernielingen op begraafplaats: meerdere graven zwaar beschadigd

Schokkende vernielingen op begraafplaats: meerdere graven zwaar beschadigd

Op de begraafplaats van de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk in Nieuwkoop zijn gistermiddag meerdere graven vernield. Er is nog geen verdachte in beeld, maar naast de materiële schade, is er bij nabestaanden vanzelfsprekend ook sprake van groot emotioneel leed.

Eén van de gesloopte graven is van de moeder van Angela Buskermolen. ‘’Ik kwam die middag nog langs met mijn zussen om alvast een bloemetje bij het graf van mijn moeder te leggen voor Moederdag’’, zegt ze tegen Omroep West. Later op de avond ontvangt ze een WhatsApp-bericht van een kennis met de afgrijselijke woorden: ‘’Moet je kijken wat er met het graf van je moeder is gebeurd!”‘

Camera

Hoe groot de totale schade is en wie die heeft aangericht is nog niet bekend. Naast het graf van Angela’s moeder is ook het graf van haar oom Wim vernield. Bij een andere familie zou een grafperk zijn gesloopt. ”Jaren geleden werden hier kleine dingetjes van graven gestolen. Toen is er een camera opgehangen, maar of die nog werkt weet ik niet”, zegt Buskermolen.

De vader en zus van Angela zijn op de begraafplaats geweest om de schade op te meten en gaan maandag naar de politie om aangifte doen. ”Het is een klein dorp, ons kent ons. Ik hoop dat degene die dit heeft gedaan ervoor opdraait, ook al is het een kwajongensstreek”, zegt ze.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven