Schokkende cijfers: Zoveel huisdieren zijn er in 2 weken tijd achtergelaten in auto’s

Bizar: Zoveel huisdieren zijn er in 2 weken tijd in snikhete auto's achtergelaten

Wij vragen ons dikwijls af: waarom zou je een hond nemen als je er niet eens fatsoenlijk voor kunt zorgen? En hoe bedenk je het om je huisdier urenlang achter te laten in een auto waar de zon vol op schijnt? Het is krankzinnig.

We vinden het eigenlijk heel absurd dat we dit bericht moeten schrijven, maar er bevinden zich nog altijd leeghoofden in dit land, die hun huisdier niet zo belangrijk vinden.

Bizar: Zoveel huisdieren zijn er in 2 weken tijd in snikhete auto's achtergelaten

Politie

In de afgelopen dagen heeft de politie op verschillende plekken opgesloten huisdieren in oververhitte auto’s aangetroffen. Het loopt inmiddels extreem uit de hand.

Zodanig, dat het nu tot topprioriteit is gemaakt bij de autoriteiten. Zij dringen er op aan bij burgers om direct 112 of 114 te bellen als ze een dier zien zitten in een hete, stilstaande auto.

Aantal meldingen

Exacte aantallen van honden die de afgelopen dag hebben vastgezeten in hete auto’s, zijn er niet. Niet overal wordt melding van gemaakt.

Toch heeft Hart van Nederland uitgevonden, door navraag te doen bij verschillende regionale eenheden, dat er bijna overal in Nederland gevallen bekend zijn van dieren in noord.

Alleen de eenheid Zeeland en West-Brabant registreerde in 2 weken tijd het absurde aantal van 21 meldingen. Ook in Oost-Nederland komen ”dagelijks meldingen” binnen.

Onaanvaardbaar

Volgens een woordvoerder van de politie Amsterdam is het achterlaten van een hond in een hete auto ‘onaanvaardbaar’ De Dierenbescherming sluit zich hierbij aan.

”Wanneer het buiten 30 graden is, kan de temperatuur in een auto binnen slechts 30 minuten oplopen naar 48 graden. Dit kan leiden tot fatale oververhitting bij honden.”

Ook baby’s achtergelaten

Dieren achterlaten is ontzettend tragisch, maar er zijn ook mensen die gewoon de hele dag gaan werken terwijl hun baby’tje nog op de achterbank ligt. Dit gebeurde vorige week bij onze zuiderburen.

De moeder van een kindje van zes maanden was haar kind ‘vergeten’ en heeft vervolgens ‘gewoon’ haar shift gedraaid van 8 uur. Naderhand herinnerde ze zich opeens dat ze ‘iets vergeten’ was. Het kindje lag de hele dag in een snikhete auto en heeft dat niet overleefd.

Voor de tweede keer

Afgelopen vrijdag was er een Duits gezin dat hun kind zelfs voor de tweede keer in de auto had achterglaten. Dat gebeurde in Anna Paulowna (Noord-Holland). De wijkagent tikte het zijraampje in zodat het kind, dat er niet best aan toe was, weer lucht kreeg.

Goed lieve mensen, wij willen natuurlijk graag ons steentje bijdragen om mensen ervan bewust te maken om mensen en dieren niet achter te laten. Wij willen jou dan ook vragen om bericht te delen op Facebook.

Scroll naar boven