Schokkende beelden: Woning explodeert, inboedel op straat geblazen

Schokkende beelden: Woning explodeert, inboedel op straat geblazen

Bij een van de woningen die vorige week zijn gesloten in Huizen heeft gisternacht een explosie plaatsgevonden. Het gaat om de woning aan de Roef 3.

De explosie vond plaats rond 1.30 uur. De schade is enorm. Alle ruiten liggen aan diggelen en in de woning is het een ravage. De inboedel ligt deels op straat. De huizen van de buren zijn ook beschadigd. Buurtbewoners hebben hun woning moeten verlaten.

De politie, brandweer en ambulance zijn in groten getale aanwezig, evenals de recherche en de Explosieven Opruimingsdienst, die onderzoek verrichten. De directe omgeving is afgezet.

Op zondag 3 juli besloot burgemeester Niek Meijer de woningen voor tien dagen te sluiten uit vrees voor de veiligheid van de omgeving. Sindsdien zijn de woningen zwaarbewaakt en hebben de bewoners tijdelijk ergens anders onderdak.

Bedreigd

De bewoners zouden worden bedreigd, maar wat de dreiging precies inhoud, is nooit bekend gemaakt. Het is alleen bekendgemaakt dat het gaat om een druggerelateerde zaak.

Donderdag is een 42-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van de dreigende situatie. Tijdens een informatieavond afgelopen vrijdag zei de burgemeester nog dat een aanslag hierdoor mogelijk zou zijn voorkomen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven