Schokkend: Vrouwelijke ambulancemedewerker in elkaar geslagen

Bejaarde vrouw (87) overreden door vuilniswagen

Voor de tweede keer in slechts enkele dagen tijd is een ambulancemedewerker het slachtoffer geworden van agressie. Een vrouwelijke ambulancier kreeg zware klappen van een patiënt die onder invloed was, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Toename agressie

Volgens zonecommandant Thierry van Goethem is het al de zoveelste keer dit jaar. Hij telt over het jaar 2022 maar liefst 22 gevallen van fysieke agressie tegen hulpverleners.

De gewonde vrouw was er zo ernstig aan toe dat ze met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar werden kneuzingen over haar gehele lichaam vastgesteld. Ze is zwaar onder de indruk van wat haar is aangedaan en vertelt zelf wat er precies gebeurd is.

Schokkend: Vrouwelijke ambulancemedewerker in elkaar geslagen

”We waren opgeroepen voor een interventie in een flat in de Casinostraat. De patiënt was geïntoxiceerd maar we konden er wel een normaal gesprek mee voeren. Omdat de lift stuk was, moesten we vier verdiepingen naar beneden lopen via de wenteltrap.”

Politie ook geslagen

”Onderweg begon hij zich plots hevig te verzetten. Hij sloeg met handen en voeten wild om zich heen, probeerde te bijten en deelde me ook een zware kopstoot uit. Zelfs politieagenten hebben klappen gekregen.”

Scroll naar boven