Schokkend: Schutter Alblasserdam e-mailde RTL Boulevard voor aanslag

Schokkend: Schutter Alblasserdam e-mailde RTL Boulevard voor aanslag

Moordverdachte John S. (38) handelde uit ‘pure wanhoop en radeloosheid’, schrijft hij in een mail aan RTL Boulevard. In de mail beweert S. dat hij al tijden kampt met psychische problemen en dat hem geen zorg wordt verleend: “Het is al jaren oorlog in mijn hoofd.”

S. verzond de e-mail slechts enkele minuten voordat hij een bloedbad aanrichtte aan de redactie van RTL Boulevard. Het schrijven bevat een opsomming van frustraties en haat, waarbij ook enkele gruwelijke foto’s zijn bijgevoegd van een man die afgelopen woensdag in Vlissingen werd doodgeschoten.

De om het leven gekomen man betreft de 60-jarige schoenmaker Johan Quist. De e-mail bevat gedetailleerde informatie over die moord, welke alleen bekend kunnen zijn bij de schutter.

Willekeurig slachtoffer

S. schrijft dat de schoenmaker ”een willekeurig slachtoffer” was, die hij ontmoet had via een chatroom voor homoseksuele mannen. De man heeft betaald met zijn leven, omdat John S. zijn via Telegram gekochte wapen ”even moest testen.”

De psychisch gestoorde S. opende iets voor 11.00 uur gistermorgen het vuur op de zorgborderij. Bij zijn drang naar moord kwamen een een meisje van slechts 16 jaar en een vrouw van 34 om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

John S. voelde zich niet serieus genomen

In het schrijven van S., verklaart hij dat hij psychische problemen heeft en dat hij heeft getracht zichzelf in een kliniek op te laten nemen.

”Al vijf jaar vertel ik huisartsen en GGZ over mijn obsessie een vuurwapen aan te schaffen.” Hij meldt dat hij in ”andere landen” is wezen zoeken, maar dat hij nooit de stap heeft durven zetten. ”Tot een paar weken geleden”, aldus John S.

Zelfmoord

Ook schrijft hij dat hij de afgelopen vijf maanden vijf keer probeerde zelfmoord te plegen. “Een eerdere zelfmoordpoging was vanwege een zorgboerderij. Nooit heeft iemand wat van zich laten horen”, aldus S. Volgens de verdachte liep hij al vanaf zijn twaalfde rond met zelfmoordgedachten en kreeg hij op zijn zestiende moordgedachten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven