Schokkend: NS gaat woekerprijzen rekenen voor treinreizen

Hoewel er steeds meer klachten binnenkomen over de dienstverlening van de Nederlandse Spoorwegen, wordt reizen met de trein volgend jaar fors duurder.

Wie een ticket koopt voor de tweede klas, gaat 5,5 procent meer betalen. Reizigers die 1e klas willen zitten, gaan daar 7,4 procent meer voor betalen.

Schokkend: NS gaat woekerprijzen rekenen voor treinreizen

NS gaat er zelf op achteruit

Jaarlijks past de NS de prijzen aan op basis van de verwachte inflatie. Volgens de NS liggen de prijsstijgingen in 2023 lager dan de huidige inflatie. Het bedrijf gaat er naar eigen zeggen zelf op achteruit. Topman Tjalling Smit zegt tegen persbureau ANP dat de NS reizen met de trein betaalbaar wil houden.

Abonnementen iets goedkoper

Tegenover de hogere prijzen voor losse kaartjes, staat de verlaging van abonnementen. Momenteel kost een abonnement waarmee je onbeperkt kunt reizen 362,40 euro per maand. De NS heeft besloten dit 2,4 procent goedkoper te maken in de hoop dat meer mensen een abonnement nemen.

Wat ook naar beneden gaat, is de prijs van een traject-abonnement. Ook hier komt een verlaging van 2,4 procent per maand.