Schokkend: Minima moeten 800 euro terugbetalen na bizarre blunder gemeente

Minima moeten compensatie terugbetalen aan gemeente

Een groot aantal Harderwijkse minima hebben per ongeluk 800 euro ontvangen van de gemeente, als tegemoetkoming voor hun gestegen energiekosten. De gemeente eist nu dat zij elke cent terugbetalen.

Wat er precies fout is gegaan, is nog onduidelijk. De lokale PvdA-leider Wilco Bos geeft tegen De Gelderlander aan dat het er sterk op lijkt, dat álle minima de tegemoetkoming voor de energiekosten hebben ontvangen, zonder onderscheid te maken.

Dat betekent dus een storting voor alle gezinsleden binnen een huishouden. En dat was natuurlijk niet de bedoeling. De eenmalige compensatie was alleen bestemd voor hoofdbewoners.

Gemeente had eigen fout niet door

Bij de gemeente leek niemand zich bewust van de fout. De PvdA werd erop gewezen door een vrouw, die vertelde dat haar zoon een storting van 800 euro had ontvangen. ‘’En dat terwijl hij niet de hoofdbewoner is en dus ook geen energiekosten  betaalt’’, aldus Bos.

‘’De zoon was zich van geen kwaad bewust. Wat logisch is, want hij had een brief gekregen waarin stond dat hij recht had op het geld. Totdat hij opeens een belletje kreeg dat hij het volledige bedrag terug moet storten.’’

De kans is natuurlijk aanwezig dat mensen die nauwelijks iets te besteden hebben en in een keer 800 euro ontvangen, het geld deels of in zijn geheel hebben opgemaakt. Dat kan dus nogal problematisch worden. Bos is ziedend: ‘’Snapt de gemeente wel wat dat met deze mensen doet?”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven