Schokkend: Meisje (12) valt in kermisattractie, machine trekt haar uit hoofd

Schokkend: Meisje (12) valt in kermisattractie, machine trekt haar uit hoofd

Bij een kermisongeluk afgelopen zaterdag in Nibbixwoud is een meisje van 12 jaar ten val gekomen in een attractie. Haar lange haar kwam daarna klem te zitten onder een loopband en werd gedeeltelijk uit haar hoofd getrokken.

Het slachtoffer ging samen met drie leeftijdsgenootjes in de attractie Fun House, zo weet De Telegraaf. De bedoeling is dat bezoekers zichzelf langs bewegende obstakels manoeuvreren. Bij de loopband ging het gruwelijk mis. Een van de vier struikelde, waarna iedereen over elkaar heen viel.

Het meisje van 12 lag hierbij onderop en haar lange haar kwam zodoende vast te zitten in het mechanisme. De lopende band ‘at’ de haarlokken als het ware steeds verder op.

Noodknop

Dat leidde vanzelfsprekend tot enorme paniek bij alle meisjes. Nadat medewerkers in de gaten kregen wat er gebeurd is, werd de noodknop ingedrukt. Het duurde vervolgens 20 minuten voordat het meisje uit haar benarde positie bevrijd was.

De schade is aanzienlijk. Naast enorme pijn, is ook het hoofd van de tiener opgezwollen. Doordat haar haren letterlijk uit haar hoofd getrokken zijn, heeft ze nu een grote kale plek.

Niet boos op kermis

De ouders schuiven de schuld van het ongeluk niet in de schoenen van de exploitant van de attractie, al vindt de moeder van het meisje het vreemd dat er geen toezicht was. ”Als dat er wel was geweest, was er eerder op de noodknop gedrukt. Door dit tijdverlies werden de verwondingen steeds erger. ”

De moeder wil andere ouders erop wijzen dat het belangrijk is kinderen met lang haar te vertellen dat zij in een attractie een haarelastiekje moeten dragen. Daarmee minimaliseer je het risico op ongelukken en bescherm je je mooie lange haar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven