Schokkend: Man schiet hondje van overburen neer, ”geblaf irritant”

Schokkend: Man schiet hondje van overburen neer, irriteerde zich aan geblaf

De 58-jarige R. K. uit Zuid-Beijerland stond deze week voor de rechter. De man irriteerde zich mateloos aan het geblaf van het hondje van zijn overburen en besloot daarom met een luchtbuks op het beestje te vuren.

K. snapt niet dat honden blaffen en stoort zich er dan ook behoorlijk aan. Na een dagje varen op 14 augustus vorig jaar is K. in zijn tuin gaan zitten, toen hij het geblaf van de viervoeter van zijn overbuurvrouw hoorde. ”Die hond blaft al zeker 1.5 tot 2 jaar.”

Nooit geklaagd

De bijna zestiger had overigens nooit geklaagd bij de buren, maar besloot meteen rigoureus te werk te gaan. ”De emotie nam het van me over. Ik heb mijn luchtbuks gepakt en ben op een laddertje gaan staan. Ik heb richting de boom lopen knallen, waar die hond altijd tegenaan staat te schurken en blaffen. Ik wilde op de boom schieten, om de hond eens goed schrik aan te jagen.”

Paniek

K. is een laffe ‘man’, zo blijkt uit het feit dat hij na zijn schot snel de rolluiken dichtdoet. ”Ik was in paniek omdat ik de hond had geraakt. Ik wist niet wat ik moest doen. Een kwartier later stond iedereen uit de buurt al aan de dijk.”

Omdat er is geschoten met een vuurwapen werd K. door zwaarbewapende agenten uit zijn woning gehaald. Toen werd ook het wapenarsenaal gevonden. Een verzameling volgens K., uit interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Hij zegt dat alle wapens onklaar zijn gemaakt. Het gaat om granaten, vuurwapens, munitie, een stroomstootwapen, een werpmes en een ploertendoder.

Spijt

Zoals het zovaak gaat bij dit soort mensen, hebben ze opeens spijt zodra de rechtbank eraan te pas komt. ”Ongelofelijk veel spijt” heeft K. zelfs. Om dit te onderstrepen heeft hij alle kosten ruimschoots vergoed en zelfs de relatie met zijn overburen hersteld.

Er zijn goede afspraken gemaakt. De hond overleefde de aanslag, na een operatie van drie uur. Het kogeltje zelf kon niet worden verwijderd. Wel is een stukje long weggehaald.

De uitspraak is op 28 juli. Het Openbaar Ministerie eist 200 uur werkstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de man.

Nabeschouwing: De hond die staat afgebeeld op de foto, is niet het huisdier waar het om gaat. De foto is gekozen ter illustratie

Laat een reactie achter

Scroll naar boven