Schokkend: Leraar wil examenvragen ruilen voor naaktfoto’s

Op een kleine groep asielzoekers in Ter Apel staat momenteel geen maat meer. Sterker, zij veroorzaken steeds meer ellende door winkels leeg te plunderen. Getroffen maatregelen hebben geen nut, blijkt uit onderzoek van de NOS.

Het parket van Antwerpen onderzoektmogelijke strafbare handelingen van een leerkracht die werkzaam is aan het Sint-Aloysiusinstituut (SAL) in LierLeerlingen beweren dat de man examenvragen verstrekte in ruil voor naaktfoto’s.

De Antwerpse parketwoordvoerder Kristof Aerts bevestigt het onderzoek. Eerder besloot de schooldirectie overigens zelf al een onderzoek in te stellen naar een ‘ernstig geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag’ van de leraar. Die zou niet alleen examenvragen hebben willen ruilen tegen naaktfoto’s, maar zou zich ook schuldig gemaakt hebben aan seksuele handelingen in de kelder van de school.

Geen risico meer

De leiding van het onderwijsinstituut laat weten dat leerlingen op dit moment geen ‘risico’ meer lopen, omdat de man niet meer op de school aanwezig is.

Schokkend: Leraar wil examenvragen ruilen voor naaktfoto's

Het bestuur zei ‘uitgebreid de tijd’ te nemen om de waarheid van de aanklachten te achterhalen, maar weigerde om politie en justitie in te lichten. Het parket heeft daarom nu zelf een onderzoek gestart, met als bedoeling het verzamelen van zo veel mogelijk informatie.

Scroll naar boven