Schokkend: Jongetje aangereden bij avondvierdaagse, bestuurder rijdt door

Schokkend: Jongetje aangereden bij avondvierdaagse, bestuurder rijdt door

In het Zuid-Hollandse dorp Strijen is gisteravond een jongetje van 12 jaar aangereden door een auto. Het knulletje liep mee met de avondvierdaagse en raakte zwaargewond. De bestuurder van het voertuig is na zijn daad doorgereden.

Volgens een politiewoordvoerder reed een automobilist langs de wandelaars en is het toen misgegaan. Later op de avond heeft de politie de auto in kwestie gevonden. Een 21-jarige man uit Strijen is aangehouden.

Buiten levensgevaar

Het slachtoffertje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar meerdere botbreuken geconstateerd werden. Hij is wel buiten levensgevaar.

De loco-burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard, Paul Boogaard, heeft zich nadat hij op de hoogte werd gebracht van het incident direct naar de plek des onheils gespoedt. ”Het is echt heel heftig wat hier vanavond is gebeurd. Dit heeft een enorme impact gemaakt op ons dorp”, aldus Boogaard.

Ook de voorzitter van de avondvierdaagse in Strijen is in mineur. ”Dit is het ergste wat je kan overkomen, een regelrechte nachtmerrie. Elke avond ben je dankbaar dat iedereen veilig binnen is, en vanavond dus niet. Dan word je gebeld dat er een kindje aangereden is. Ik ben meteen in de auto gestapt.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven