Schokkend: Jongeren blazen kitten op met vuurwerk

Kitten vuurwerk

Alle hens aan denk, lieve mensen want dit mogen we als samenleving nooit, maar dan ook nooit accepteren. In Ederveen hebben een of meerdere jongeren namelijk een pasgeboren kitten opgeblazen met vuurwerk. Het is te bizar voor woorden. De Dierenambulance is compleet in shock.

Weggeblazen

In een post op Facebook schrijven zij: ”Het koppie en de voorpootjes waren nog intact, maar van de onderkant was weinig over. Deze was letterlijk ‘compleet weggeblazen’. Van het arme diertje, dat geschat wordt op ongeveer acht weken, was nog maar de helft over.”

”Of het lieve, kleine kitten nog leefde toen het vuurwerk in, of vlakbij het achterlijfje, werd afgestoken of al 0verleden was zullen we nooit weten. Maar ongeacht of je dit bij een levend dier doet, of als deze reeds is 0verleden: het blijft walgelijk en barbaars!”

Vuurwerk

Naast de restanten van het pasgeboren diertje, zijn resten van knalvuurwerk gewonden. Het is nog niet duidelijk of de kitten een mannetje of vrouwtje was.

Het diertje is dusdanig toegetakeld, dat er niet meer te achterhalen valt wat het geslacht van het beestje was. De dierenambulance roept eventuele getuigen op zich te melden.

Dat kan bij de een bureau in de regio Oost-Nederland. ”Aan iedereen in Ederveen die in de buurt woont van de Hoofdweg ter hoogte van de Nieuweweg, wellicht kunnen de mensen met een Ring deurbel terugkijken of zij iets kunnen zien.”

Wij sluiten ons aan bij de oproep van de dierenambulance en willen jou vragen dit bericht te delen in de hoop dat deze mensen zo snel mogelijk opgepakt worden. Als je tot zoiets in staat bent, ben je ziek in je hoofd. Dit mag niet zonder gevolgen blijven.

Beeld: Dierenambulance

Scroll naar boven