Schokkend: Jongen wil zitplaats niet afstaan in tram, wordt zeven keer met machete gestoken

De 18-jarige Redouan El Iraki is afgelopen zaterdagavond in Antwerpen op gruwelijke wijze afgeslacht. De jongen zat in een tram naar Sportpaleis, waar een groep jongeren zijn zitplaats opeiste. Dat weigerde hij in eerste instantie, waarop hij werd gestoken met een machete.

Maar liefst zeven keer is het slachtoffer gestoken. In zijn rug, buik en bil, maar ook zijn milt en lever werden geraakt. Hij kon uiteindelijk aan de noodrem trekken, waardoor de aanvallers kans zagen te ontsnappen. Het slachtoffer strompelde vervolgens met zijn handen op zijn bloedende buik het perron op, waar hij om hulp riep. Volgens zijn tante Fatima heeft een vrouw haar neefje in het premetrostation Handel opgeraapt en hem naar het ziekenhuis gebracht. Doordat hij liters bloed kwijt was, verloor hij zijn bewustzijn.

Oproep

In België is grote ophef ontstaan, maar vooralsnog zijn de vier daders spoorloos. Redouans tante Fatime Ellouzati heeft via Facebook een emotionele oproep gedaan aan getuigen om zich bij de politie te melden. Iemand moet iets gezien hebben.

Schokkend: Jongen wil zitplaats niet afstaan in tram, wordt zeven keer met machete gestoken

Tijdens het incident ontstond er namelijk paniek onder medereizigers, terwijl er ook camera’s hangen. Desondanks heeft de politie nog niemand te pakken. Voor zover de familie weet, bestaat de groep aanvallers uit drie jongen en een meisje met Afrikaans uiterlijk en leeftijden tussen de veertien en achttien jaar.

Coma

Het slachtoffer vecht ondertussen voor zijn leven in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. De student elektromechanica ligt momenteel in coma. Hoewel zijn toestand stabiel is, is er een kans dat Redouan het niet zal overleven. En als hij uit de coma komt, is het de vraag hoe hij hier uit zal komen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven