Schokkend: Inwoners Maurik proberen bus met asielzoekers te stoppen

Schokkend: Inwoners Maurik proberen bus met asielzoekers te stoppen

Bizarre taferelen gisteren in het Gelderse Maurik, waar meerdere mensen gisteren getracht hebben een bus met asielzoekers tot stoppen te dwingen.

De asielzoekers waren op weg naar de crisisopvang in Maurik. Volgens de gemeente Buren, waar Maurik onder valt, zaten er ook kinderen in de bus.

Intimiderend

De poging om de bus tot stoppen te dwingen werd gedaan in de nabijheid van de opvang. Burgemeester Josan Meijers spreekt schande van het vooral. “Dit was intimiderend voor de inzittenden van de bus, met name voor de kinderen.

Ze vervolgt: “Het kan zijn dat je het niet eens bent met deze opvang, maar het willen tegenhouden van een bus om zelf te beoordelen wie er naar de opvang mag, is onacceptabel.”

Cameratoezicht

De crisisnoodopvang in Maurik is gelokaliseerd in een leegstaand deel van het gemeentehuis. Vorige week besloot de gemeente al na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie te zorgen voor cameratoezicht.

“De komende tijd zullen er geleidelijk nieuwe bewoners arriveren. Met het cameratoezicht, goede verlichting rondom het gemeentehuis, beveiliging en nauw contact met de politie zorgt de gemeente dat dit voor iedereen veilig verloopt.”

Scroll naar boven