Schokkend: Gevangenis in Sittard stuurt veroordeelde tbs’er per ongeluk naar huis

Breaking: Levensgevaarlijke tbs'er ontsnapt

De penitentiaire inrichting (PI) Sittard – De Geerhorst heeft een veroordeelde tbs’er, die kortstondig in de gevangenis verbleef, per ongeluk naar huis gestuurd. Gelukkig meldde de man zichzelf nog diezelfde dag bij de tbs-kliniek De Rooyse Wissel.

Het misverstand wordt tegenover de regionale zender 1Limburg bevestigd door een woordvoerder van minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming.

Contactverbod genegeerd

De tbs-patiënt is ingezetene van De Rooyse Wissel in Oostrum en stuurde vanuit de kliniek brieven een slachtoffer dat hij had gemaakt. Dit was hem door de rechter eerder verboden. Die legde de geesteszieke man een contactverbod op met alle slachtoffers.

Omdat hij zich niet aan die voorwaarde had gehouden, werd hem een celstraf opgelegd voor de duur van zeven dagen. Op 22 februari begon zijn detentie in De Geerhorst. Op 28 februari zat zijn gevangenisstraf erop. In plaats van de man terug naar de kliniek te sturen, werd hij naar huis gestuurd.

Schokkend: Gevangenis in Sittard stuurt veroordeelde tbs'er per ongeluk naar huis
Foto ter illustratie – De personen op de foto hebben niets met de zaak te maken.

Medewerkers van de gevangenis wisten blijkbaar niet dat het om een tbs’er ging en waren er ook niet van op de hoogte dat de man weer terugmoest naar een kliniek. Gelukkig heeft de man zichzelf dus alsnog gemeldt bij de Rooyse Wissel. Maar het had ook zomaar anders af kunnen lopen.

Herhaling voorkomen

Daar zijn alle betrokken partijen het over eens. Niemand wil echter met een vinger naar elkaar wijzen en gooit het op een misverstand.  De woordvoerder zegt dat De Dienst Justitiële Inrichtingen intern, samen met de kliniek en het Openbaar Ministerie, de situatie onderzocht en maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.” Wat dat precies omvat wil hij niet kwijt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven