Schokkend: Dieven beroven voedselbank, duizenden euro’s schade

Schokkend: Dieven beroven voedselbank, duizenden euro's schade

De voedselbank in Hardenberg is deze week slachtoffer geworden van een bizarre en tegelijkertijd zeer kansloze diefstal. Dieven boorden een gat in de tank van de wagen waarmee boodschappen bij klanten bezorgd worden en stalen de diesel.

De auto kan nu niet meer rijden, waardoor het puzzelen wordt om hulpbehoevende gezinnen van eten dat zij hard nodig hebben te kunnen voorzien.

”Onbegrijpelijke daad”

Vrijwilliger Rein Hofsink snapt er niets van. Tegenover Hart van Nederland vertelt hij hoe hij afgelopen maandag op ‘de zaak’ kwam, toen hem iets merkwaardigs opviel. “De container stond naast de vrachtwagen en het stonk naar diesel. Toen bleek dat ze een gat in de tank hebben geboord en de diesel eruit gehaald hebben.”

Schokkend: Dieven beroven voedselbank, duizenden euro's schade

Voorzitter Hendrik-Jan Pastink kan er met zijn pet niet bij en vraagt zich af wie de dieven nu eigenlijk bestolen hebben. Hij spreekt van een “onbegrijpelijke” daad. ”Misschien dat het gedaan is door mensen die niet weten wat een voedselbank is, anders doe je zoiets niet.”

Schade

De schadepost is met zo’n 2.000 euro aanzienlijk. De diesel an sich kostte ‘slechts 80 a 100 euro, maar door het vernielen van de tank moet deze opnieuw worden besteld vanuit Italië. Ook moet er een garage aan te pas komen om de tank weer te installeren en er moet nieuwe brandstof gekocht worden.

Maar dat is, helaas, niet het enige probleem. De voedselbank is met spoed op zoek naar vervangend vervoer, zodat klanten zo snel mogelijk bediend kunnen worden om nog meer ellende te voorkomen. In de gemeente zijn ruim 300 gezinnen van de bank afhankelijk. Het gaat in totaal om 700 tot 800 mensen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven