Schokkend: Coach die douchende minderjarige stiekem filmde, wil jeugdfunctie

Henk S. uit Culemborg stelt zichzelf verkiesbaar voor de bondsverkiezingen

De voor zedendelicten veroordeelde damcoach Henk Stoop (65) uit Culemborg, aast op een functie bij de landelijke dambond. hij heeft zich kandidaat gesteld voor de bondsraadverkiezingen omdat hij zich ”wil inzetten voor jeugd.”

Veroordeling

Stoop werd drie jaar geleden schuldig geacht aan het stiekem filmen van een vijftienjarige jongen, die in zijn badkamer stond te douchen. In een groene doos met wasmiddel, was een gat gemaakt en daar bleek Stoop een camera in te hebben geïnstalleerd.

Deze werd door een Wit-Rus bij toeval ontdekt, zo meldt De Telegraaf. De meerderjarige Dammer zag tot zijn stomme verbazing een lampje branden in de doos, vond de camera en stapte naar de politie.

De officier van justistie eiste een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk. De rechter ging hier niet in mee en veroordeelde Stoop uiteindelijk tot een taakstraf van 200 uur en een onvoorwaardelijke celstraf van 90 dagen.

Stoop: Huh, video?

De smeerpijp, die in 2018 overigens koninklijk werd onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de damsport, stelde in de rechtbank dat hij de camera had geplaatst om jichtaanvallen te kunnen vastleggen. Hij was de camera ’vergeten weg te halen’.

Omdat op geheugenkaartjes alleen een gewist filmpje werd gevonden van de 15-jarige Surinaamse dammer, is S. daarvoor nu veroordeeld. De Culemborger zei tijdens de eerdere zitting geen idee te hebben wie de video van de minderjarige heeft gemaakt en die überhaupt nog nooit te hebben gezien.

Hoger beroep

De advocaat van Stoop kon zich wel vinden in de uitspraak van de rechter. Stoop niet, die ging direct in hoger beroep en noemde de straf ‘absurd’.

Stoop zocht een nieuwe advocaat voor het hoger beroep, dat over twee maanden dient. In de tussentijd acht hij zichzelf uitermate geschikt voor een functie waarin hij voornamelijk betrokken is bij jeugd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven