Schokkend: Automobilist rijdt bewust in op ganzen, meerdere dode dieren

Schokkend: Automobilist rijdt bewust in op ganzen, meerdere dode dieren

Schokkend nieuws vanuit Groningen, waar een man opzettelijk is ingereden op een groep ganzen. Bij de fatale aanrijding zijn twee ganzen om het leven gekomen. Een derde gans zwemt momenteel nog rond in de vijver, maar heeft ernstige verwondingen.

Rond 18.20 uur kwamen er bij de Groningse dierenambulance meerdere meldingen binnen. Medewerkers zijn daarop in de auto gesprongen in de richting van het Wielewaalplein. Zij hebben getracht de ganzen hulp te bieden, maar wisten niet wat ze zagen.

“Mijn blik ging meteen naar de verwonde ganzen. Ik vond een op slag dode gans op de weg, en een zwaargewonde op de stoep”, laat een dierenambulancemedewerker die ter plaatse was aan Hart van Nederland weten. De verwonde gans bleek later niet meer te herstellen en is op advies van de dierenambulancemedewerkers ingeslapen.

Schokkend: Automobilist rijdt bewust in op ganzen, meerdere dode dieren

De ambulancemedewerker laat weten dat een derde gans vamorgen aan de oever van de vijver stond met een verbrijzeld pootje.

Mocht de gans zich laten vangen, dan wordt de kans groot ingeschat dat het zwaargewonde dier alsnog ingeslapen moet worden.

Met opzet

Omstanders hebben eensgezind verklaard dat de dader zich heel goed bewust was van zijn acties. Hij zou met opzet op de dieren hebben ingereden. De dierenambulance zet alles op alles om de dader te vinden. Vooralsnog weten ze alleen dat de man in een zwarte Volkswagen reed.

“We hebben in het verleden vaker meldingen gekregen over poging tot aanrijding van ganzen. Het kan natuurlijk ook per ongeluk gebeuren. Maar nu hebben we zoveel ooggetuigen, dus voldoende bewijs dat deze persoon het met opzet heeft gedaan.”

De dierenambulancemedewerkster zal de komende dagen bij omliggende winkels camerabeelden opvragen om de dader alsnog zo snel mogelijk op te sporen.

Scroll naar boven