Schokkend: Asielzoekersopvang in brand gestoken

Schokkend: Asielzoekersopvang in brand gestoken

In het Brabantse Someren is afgelopen nacht een asielzoekerscentrum in brand gestoken. Het gaat om een kampeerboerderij waar vanaf aanstaande maandag vluchtelingen in geplaatst zouden worden. De politie meldt dat er geen gewonden zijn.

Wel hebben de slaapkamers flinke beschadigingen opgelopen. Het vuur zou zijn ontstaan tussen 00.30 uur en 01.00 uur en werd al zeer snel opgeschaald naar een grote brand.

Drie blusvoertuigen en een hoogwerker kwamen ter plaatse. Gelukkig is de brandweer erin geslaagd te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar het dak, dat van riet is.

Weerstand

In de kampeerboerderij zouden vanaf komende maandag 450 asielzoekers opgevangen worden. Of er een verband is tussen de brand en de asielopvang, kan de politie niet zeggen. Ze ontvangen graag informatie, tips en camerabeelden.

Onlangs ontstond er nog ophef onder de inwoners van de Brabantse plaats omdat zij het niet eens waren met de opvang van de asielzoekers, meldt Omroep Brabant. De bewoners vinden dat er te veel mensen worden opgevangen en gingen daarom in protest. Inmiddels zijn ze ook een petitie gestart.

Scroll naar boven