Schokkend: 18-jarige NLse militair verdient meer bij McDonald’s, Ollongren gaat het ‘regelen’

Kajsa Ollongren

Uit een vorige week door het NRC Handelsblad gepubliceerd onderzoek blijkt dat een 18-jarige meer verdient met een baan bij fastfoodketen McDonald’s, dan wanneer hij of zij het landsbelang gaat dienen en soldaat wordt.

Defensieminister Kajsa Ollongren bagatelliseert dit door te melden dat met het verstrekken van toeslagen, de verdiensten nagenoeg gelijk worden getrokken. Desondanks is zij van mening dat militairen ‘de juiste waardering’ moeten krijgen. Ze wil onze strijdkrachten daarom een hoger salaris geven.

De hoogste prioriteit

Sterker, dit heeft ”de hoogste prioriteit”, aldus Ollongren. De D66-minister wil dat een deel van het totaal beschikbare Defensiebudget wordt besteed aan betere arbeidsvoorwaarden.

3 miljard euro

In het huidige coalitieakkoord is opgenomen dat er gedurende de regeerperiode drie miljard euro extra naar Defensie zal vloeien.

Een Kamermeerderheid heeft het kabinet onlangs verzocht te onderzoeken of er door de oorlog in Oekraïne wellicht meer geïnvesteerd moet worden.

In het televisieprogramma WNL Op Zondag (NPO1) wordt Ollongren gevraagd waar de extra investeringen aan besteed moeten worden. Volgens de Defensieminister begint het bij de mensen.

”We hebben bij de start van dit kabinet ook al extra geld beschikbaar gesteld voor arbeidsvoorwaarden en de gesprekken daarover lopen nu. Naast de goede spullen en het aanvullen van de reserves, vormen de salarissen namelijk de hoogste prioriteit.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven