Schokkend: 11-jarig kind neergestoken door ‘verwarde’ onderbuurman

Schokkend: 11-jarig kind neergestoken door 'verwarde' onderbuurman

Aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn is gister een jongetje van 11 jaar in totaal vijf keer gestoken door zijn onderbuurman, die ‘verward’ gedrag vertoonde.

Het slachtoffer, Mikail genaamd, werd in zijn rug, buik en in zijn nek gestoken. Godzijdank heeft het kind het overleefd. Zijn geschokte moeder doet tegen De Stentor haar verhaal.

”Mikail gaat met een busje naar school in Arnhem. Hij kwam wat eerder thuis dan normaal. Zelf was ik op dat moment op de fiets naar de Boemerang om zijn broertje van school te halen. Toen we terugkwamen, kwam Mikail op me af: ‘Mama ik heb een bloeding.”’

Schokkend: 11-jarig kind neergestoken door 'verwarde' onderbuurman

”Ik dacht eerst dat hij gevallen was, maar toen vertelde hij dat iemand hem gesneden had”, zo vertelt de moeder. De dader is de onderbuurman.

Overlast

Volgens de moeder, maar ook volgens andere flatbewoners, terroristeert de man de buurt al langere tijd. Hij zou ’s nachts bij iedereen aanbellen en hoort allerlei geluiden.

”Omdat wij boven hem wonen, hebben wij extra veel last van hem. Hij valt ons continu lastig. Een paar weken geleden is de politie nog gebeld. Die kwam en heeft met hem gesproken, maar konden verder niets doen.”

Dader dreigt te ontkomen

Dat leek gistermiddag ook het geval. ”De politie kon hem niet aanhouden, omdat er geen getuigen waren. Ik ben daarop de ambulance uitgerend en heb geroepen of iemand iets gezien had. Dat bleek eerst niet het geval, maar daarna kwam er een buurjongetje dat bang naar huis was gegaan. Hij heeft verteld dat hij het gezien heeft.”

YouTube video player

Daarop is buurman alsog aangehouden. Hij zit vast. De politie wil echter weinig loslaten over de dader. Zowel de identiteit als het steekwapen worden geheim gehouden, omdat dit ”daderinformatie” betreft.

Niet meer buitenspelen

Het slachtoffertje doet zelf ook zijn verhaal tegen De Stentor. Hij was blij dat hij de ambulance in mocht want ”daar was ik veilig.” Buitenspelen wil hij voorlopig in ieder geval niet meer. De

Laat een reactie achter

Scroll naar boven