Schokkend: 101-jarige vrouw zwaar toegetakeld en doodgeschopt

Schokkend: 101-jarige vrouw zwaar toegetakeld en doodgeschopt

In België is enorme ophef ontstaan nadat bekend is gemaakt dat een 101-jarige vrouw op brute wijze is overvallen, waarbij ze uiteindelijk werd doodgeschopt.

De inbraak vond plaats op 29 juni vorige maand. Rond 16.30 uur drong een nog onbekende dader de zijdoorgang van de woning van Julia Giboux binnen aan de Avenue de Scailmont in Manage. Hij bedreigde het slachtoffer met een wapen en eiste geld van haar.

Vervolgens duwde hij de vrouw tegen de grond, waarna de man op haar in begon te trappen. Terwijl de vrouw reddeloos op de grond lag, doorzocht de indringer haar woning. Toen hij ‘klaar’ was, liet hij de gewonde vrouw achter en sloeg op de vlucht.

Signalement

De politie heeft een signalement bekendgemaakt die moet leiden naar de dader. Het zou gaan om een blanke man die zo’n 1.70 – 1.75 centimer lang is en een ‘normaal’ postuur heeft. De man droeg ten tijde van het geweld een zwarte trui met lange mouwen en een mondkapje, waarop grote tanden getekend waren.

Op de dag van de overval vond een diploma-uitreiking plaats in de gemeentelijke basisschool in de Rue Delval. Deze komt uit op de Avenue de Scailmont. De onderzoeksrechter in Charleroi vraagt nu aan alle ouders en anderen die de overvaller gezien zouden kunnen hebben in de buurt tussen 15.30 en 17 uur, om contact op te nemen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven