Schokkend! 10 kinderen gewond bij amateur voetbalwedstrijd

11 kinderen gewond

Bij een voetbalwedstrijd tussen de twee Zuid-Hollandse amateurclubs Rijnsburgse Boys en Quick Boys, zijn gisteren tien kinderen gewond geraakt. Zij liepen onder andere brandwonden op nadat zij werden geraakt door brandende fakkels die supporters naar elkaar begonnen te gooien, zo meldt de politie op Twitter.

Uiteindelijk hoefde niemand naar het ziekenhuis, maar een politiewoordvoerder zegt tegen RTL Nieuws dat de situatie vele malen ernstiger (voor zover dit nog niet erg genoeg is) had kunnen aflopen.

Meisje van 11 met gat in haar hoofd

Voetballer Bram Ros van de thuisclub, Rijnsburgse Boys, stelt dat de derbysfeer altijd fanatiek is, maar dat de supporters dit keer ”wel erg ver” zijn gegaan. ”Wij hadden een meisje van 11 jaar in onze kleedkamer zitten. Die kreeg wat naar zich toegegooid en had een gat in haar hoofd.”

Politie was er niet bij, geen aanhoudingen

De politie was zelfs overigens niet bij het duel aanwezig en heeft dus ook niemand kunnen aanhouden, tot verbazing van Ros. ”Aan de andere kant, het is ook gek dat dat nodig is. Dit is hersenloos gedrag, waar je misschien ook weinig tegen kan doen.”

Clubs verwijten elkaar schuld

Online wijzen zowel Rijnsburgse Boys als Quick Boys elkaar aan als schuldige. Beide kampen stellen dat ‘de andere club’ is begonnen met vuurwerk gooien.

Voor de burgemeester maakt het niet uit wie er is begonnen. Supporters van Quick Boys zijn voorlopig niet welkom bij de uitwedstrijden tegen Rijnsburgse Boys. Een woordvoerder van die club zegt overigens op zoek te zijn naar daders, zodat er ‘passende maatregelen’ getroffen kunnen worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven