Schokkend: 10-jarig meisje zwanger na verkrachting, mag geen abortus plegen

Schokkend: 10-jarig meisje zwanger na verkrachting, mag geen abortus plegen

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de brute verkrachting van slechts 10-jarig meisje. Het zeer jonge slachtoffertje is daarbij zwanger geraakt, maar mag van de staat Ohio geen abortus plegen door de onlangs gewijzigde wet. 

Het meisje is zes weken zwanger en meldde zich bij een arts die slachtoffers van kindermishandeling behandelt. Doordat abortus in Ohio vanaf zes weken niet is toegestaan, besloot de arts contact op te nemen met verloskundige en gynaecoloog Caitlin Bernard uit Indianapolis.

Naar andere staat

De wetgevers van Indiana, waar dokter Bernard werkt, staan ook in de startblokken om het recht op abortus in te perken of te verbieden, maar vooralsnog blijven de abortuswetten ongewijzigd. Dankzij Bernard kon het meisje van Ohio naar Indiana reizen om de zwangerschap af te breken.

Enorme toename abortusaanvragen

Bernard laat aan de Britse krant The Guardian weten dat het aantal abortusaanvragen vanuit andere staten behoorlijk is gestegen. ”Normaal gesproken komen er vijf tot acht patiënten per dag van buiten de staat, zei McHugh, die in meerdere klinieken in centraal en zuidelijk Indiana werkt. Dat aantal is gestegen naar twintig patiënten van buiten Indiana per dag. Het is moeilijk om te accepteren dat wij over een paar weken ook niet meer in staat zullen zijn om die zorg te verlenen”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven