Schiphol reageert op bizarre drukte: ‘Elke dag zo druk’

De rijen voor de koffers op Schiphol zijn tot een hoogtepunt gestegen. Vakantiegangers moeten urenlang in de rij wachten totdat ze naar hun gate kunnen, en dat zorgt voor veel vervelende situaties. Wat blijkt? Waarschijnlijk zal deze drukte nog de hele zomer gaan duren.

Rekening houden met

Een woordvoerder van de luchthaven heeft hierover uitspraak gedaan. Volgens hem moeten reizigers de hele zomer rekening houden met langere wachttijden: “Tot en met de zomer zijn de reizigersaantallen vergelijkbaar met die van in de meivakantie”.

In de meivakantie werden voor de eerste keer alle problemen duidelijk. Grote drukte in combinatie met zware personeelstekorten zorgden tot een grote chaos, waar zowel het grondpersoneel als de reizigers maar mee moesten dealen. De woordvoerder gaat verder:

“Het blijft alle dagen druk. Het personeelstekort blijft ook.” Volgens de website van Schiphol zal vandaag, op woensdag 25 mei, zelfs een piek plaatsvinden. Hoeveel langer reizigers moeten wachten blijft voor alsnog onduidelijk.
Voor iedereen die zich afvraagt hoeveel tijd van tevoren ze aanwezig moeten zijn op Schiphol, is het beste om te overleggen met de maatschappij die de vlucht uitvoert.

De woordvoerder zegt er wel bij dat veel te vroeg komen ook weinig zin heeft. Volgens hem zal de drukte zich op die manier alleen maar opbouwen in de vertrekhal, wat voor potentieel nog meer problemen kan zorgen: “Veel te vroeg komen heeft ook geen zin. Dan hoopt alles zich op in de vertrekhal. De personeelstekorten spelen overal. Bij de beveiliging, maar ook bij de incheckbalies en de bagageafhandeling.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven