Schiphol overspoeld met ‘nep-gehandicapten’: ”Laag en asociaal volk”

Djennie is grondstewardess en verdient een waardeloos salaris: ''Niet eens geld voor eten''

Veel mensen zijn de lange wachtrijen op Schiphol zat. Heel erg begrijpelijk, maar medewerkers van de luchthaven signaleren nu een toenemende stroom van ‘gehandicapten’. Althans, het gaat om mensen die net doen alsof ze gehandicapt zijn en speciale assistentie aanvragen in een poging de rijen te omzeilen.

Wat deze mensen vergeten, is dat mensen die echt gehandicapt zijn en keihard assistentie nodig hebben, hier de dupe van zijn. Rivka Smit lijdt aan de spierziekte SMA en heeft geen goed woord over voor de ‘fakers’.

‘’Mensen hebben geen idee wat voor offers wij moeten brengen om te kunnen reizen”, zegt de verdrietige Smits. “Daar gaat een lange planning aan vooraf. Als je dan gaat faken dat je een beperking hebt, dan vraag ik me wel af waar we als maatschappij naartoe zijn afgedaald.”

Toename van 35 procent

Woordvoerder Madelon van der Hof van Schiphol zegt dat er sinds de meivakantie een toename van het aantal aanvragen van passagiersassistentie is die neerkomt op zo’n 35 procent. Ze beaamt dat dit deels te wijten is aan reizigers die ‘’hulpmiddelen’’ inzetten om de rijen te kunnen omzeilen.

Schiphol overspoeld met 'nep-gehandicapten': ‘’Laag en asociaal volk’’

Niet tegen te houden

Het vervelende is (en wij willen niemand tips geven) dat Schiphol geen actie kan ondernemen tegen ‘nep-gehandicapten’. Het is bij wet namelijk zo geregeld dat iedereen die om hulp vraagt, geholpen moet worden zonder dat er naar de reden van aanvraag gevraagd mag worden.

Schiphol roept desondanks op om alleen assistentie te verzoeken, als je dit ook echt nodig hebt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven