Schiphol getroffen door megastoring: Reizigers moeten koffers achterlaten

Kabinet kondigt forse prijsverhoging vliegbelasting aan, want klimaat

KLM-reizigers die naar Schiphol vliegen en daar een transfer maken naar een andere vlucht, zullen dat vandaag zonder koffers moeten doen vanwege een grote storing in het bagagesysteem op de luchthaven.

Het is zelfs zo ernstig dat KLM weigert koffers in the checken van passagiers die vanuit een ander land naar Amsterdam komen en die dus nog moeten doorreizen naar een andere Europese bestemming.

We hebben eigenlijk geen idee

Gisteravond was er een soortgelijke storing. Ook toen werd een deel van het bagagesysteem lam gelegd. De woordvoerder van de problematische luchthaven zegt geen idee te hebben hoe lang de storing eigenlijk duurde en in welk gedeelte van Schiphol deze heeft plaatsgevonden.

Feit is wel dat de storing die nu gaande is, van dusdanige omvang is dat het overgrote deel van overstappende passagiers hier de dupe van is. Zij moeten hun koffers achterlaten in een vreemd land.

Reis alleen met handbagage!

KLM roept reizigers via haar website inmiddels op alleen met handbagage te reizen. Vrij kansloos als je op vakantie gaat, maar okee. Ook krijgen reizigers een welgemeend excuus.

Maar wie op de melding klikt, heeft er verder helemaal niets aan. Bezoekers worden doorgelinkt naar de webpagina waar het tot in treurnis toe herhaalde chaosverhaal over de in alle facetten falende luchthaven wederom wordt opgedreund. Je kunt er ook lezen hoe je een vlucht kunt omboeken.

Geen antwoord

KLM heeft nog niet gereageerd op de storing en waarom specifiek reizigers die binnen Europa overstappen de enigen zijn die door het ongemak worden getroffen. Schiphol zegt daar geen antwoord op te kunnen geven en verwijst naar de woordvoering van KLM voor opheldering.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven