Schimmel in de badkamer? Dit zelfgemaakte middeltje helpt!

Schimmel in de badkamer? Dit zelfgemaakte middeltje helpt!

Schimmel in woningen is voor veel gezinnen keiharde realiteit. Naast dat het de gezondheid aantast, ziet het er ook verschrikkelijk goor uit. Maar er is hoop voor zwart uitgeslagen badkamerplafonds en andere kamers. Wist jij dat je afscheid neemt van schimmel met een extreem simpel, zelfgemaakt middeltje?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, dus laten we eerst eens gaan kijken hoe schimmelplekken eigenlijk ontstaan. Een van de meest voorkomende oorzaken is een nat oppervlak. Dat gebeurt bijvoorbeeld na het douchen. Veel mensen denken er niet aan het oppervlak droog te maken, waardoor bacteriën de kans krijgen zich te verspreiden en te nestelen in de vochtige omgeving.

Schimmel in de badkamer? Dit zelfgemaakte middeltje helpt!

Denk er daarom aan om met een theedoek een vochtige omgeving droog te maken. Daarmee zorg je ervoor dat bacteriën zo mogelijk kans om te verspreiden hebben.

Schimmel verslaan

Maarja, als je bovenstaand niet hebt uitgevoerd en je krijgt onverhoopt toch last van schimmel, dan is het zaak dit zo snel mogelijk weg te krijgen.

Gelukkig is er een handig mengseltje waarmee je schimmel eenvoudig kunt wegpoetsen. Meng een beetje baking soda met water en zorg ervoor dat het een soort pasta wordt. Je kunt het best een oude tandenborstel gebruiken om het mengsel te creëren.

Schimmel ontstaat het vaakst in voegen, naden en hoekjes. Met een schuursponsje kun je het oppervalk goed boenen en daarmee schimmelvrij maken. Als laatste spoel je het mengel weer weg en droog je de plekken af met een theedoek. En that’s it!

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven