Schaakrobot breekt vinger van jongetje tijdens wedstrijd

Een schaakrobot heeft vorige week de vinger van een tegenstander gebroken tijdens een wedstrijd op de Moscow Open. Volgens Russische media was de Android robot behoorlijk van streek door de snelle bewegingen van een zevenjarige jongen tijdens de wedstrijd op 19 juli.

Schaakfederatie

De voorzitter van de Schaakfederatie, Sergey Lazarev, vertelde over het incident: “De robot brak de vinger van het kind. Dit is natuurlijk erg.”

Een video van het incident laat zien dat de vinger van het kind een paar seconden door de robotarm werd gegrepen voordat een vrouw en drie mannen ingrijpen en het jongetje uit de greep bevrijdde. Er wordt gezegd dat de robot ingreep nadat een jongetje een bepaalde beweging maakte nadat hij een van de stukken van de jongen had weggepakt.

Schadelijke beweging

Wat blijkt? Het jongetje was iets te enthousiast met het maken zijn zijn zet. Tijdens een spel tegen de robot is het van belang dat de tegenstander eerst wacht totdat de machine de zet heeft voltooid. Er wordt gezegd dat het een uiterst zeldzaam geval is.

Het jongetje is genoemd als een van de 30 beste schakers in de Russische hoofdstad in de leeftijdsgroep onder de negen jaar. De robot, die meerdere wedstrijden tegelijk kan spelen, had naar verluidt al drie wedstrijden gespeeld op de dag dat hij het kind verwondde.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven